Kontakta oss

Translate

Självplock

SJÄLVPLOCKET ÄR STÄNGT

Vi hade öppet v.26-28, den sista tiden minskade intresset och antalet besökare sjönk, och fältet blir dåligt när det inte blir avplockat. Därför är det nu stängt.

Vi har haft öppet dagtid, kvällstid och helg och nu verkar frysarna fyllda. 545 tappra sällskap har besökt oss under dessa veckorna. Tack för det! 🙂

Pga frost och andra skador så har vi inga fält ”över” att ha självplock på i år. Om tillfälle uppstår fler gånger så lägger vi ut det i våra sociala media och på hemsidan.

Vänligen respektera öppettiderna och stör ej de boende på gården, det är privatpersoner som liksom oss hyr av gårdens ägare.


Öppet för alla

Barn! Självklart får de följa med på självplock! Och äta så mycket de bara orkar.
Rödkladdiga barn är lyckliga barn 😉 Vi har fått flera samtal om detta där man tydligen är van vid barnförbud, vi försöker vara tydliga med att det finns inga förbud utan alla är välkomna hos oss. Gör det till en familjeupplevelse över generationsgränserna 😀

Det går utmärkt att komma fram med barnvagn. Be personalen om hjälp så ni får plocka på en rad nära kanten av fältet.

Följ skyltning hela vägen fram till parkeringen. Ta vänster i första korsning efter vita huset på gården och fortsätt fram längs stenmuren. Parkering får absolut inte ske vid bostadshusen eftersom dessa inte har någon koppling alls till bärodlingen. Vänligen respektera öppettiderna och stör ej de boende på gården, det är privatpersoner som liksom oss hyr av gårdens ägare.

Det finns inga färdigplockade bär att köpa i självplockningen.

Så här gör vi

Ta gärna med hela familjen, alla får vara med och plocka och äta efter egen förmåga.
Det enda vi tar betalt för är bären i era kärl. Även hunden kan följa med ut till fältet, men inte ut bland jordgubbarna.

  • Du betalar för de antal kilo du plockar.
  • Ett kilo motsvarar cirka 2 liter.
  • Medtag egna kärl.

Hur funkar det?

Sväng av 133:an som går mellan Tranås och Gränna vid vit skylt ”Självplockning”, sen så är det skyltat med vit skylt ”Oberga Bärodling” höger bort längs Göbergavägen. Det kommer en till vit skylt som visar vänster upp mot gården. Kör upp förbi vita huset och ta vänster i första korsning så kommer ni fram till parkeringen.

Innan ni går ut i fältet så väger vi era medhavda tomma plockkärl. På så sätt kan vi sedan dra bort vikten för kärlen när ni skall betala. Vägning sker i kassan.

När kärlen är invägda så visas ni till ett fält och en gång. För att lätt hitta var man skall börja plocka så använder vi hinkar som står i gången. Hinken skall flyttas dit där ni slutar plocka. Då vet även nästa kund var de ska starta när de börjar plocka.

När kärlen är fulla så är det dags att gå till kassan, vi väger ut er och tar betalt.

Svårare än så är det inte. Jo, lite. När man kommer hem så måste man ta hand om alla bär…
Glöm inte att köpa socker och burkar.

Tips och råd

En 10 liters hink är det absolut vanligaste kärlet i självplockningslandet. Smidigt att bära, men inte optimalt för bärkvaliteten. Helst skall man välja låga kärl där bären inte trycks sönder. Är du stamkund i våra jordgubbsstånd så kan du t.ex. spara och återanvända våra askar

Tycker du att det är jobbigt att rensa jordgubbarna när du kommer hem? Det kan verka väldigt lockande att snoppa bort flugan redan i landet. Detta är dock inget vi rekommenderar annat än till sylt eller saft, givet att man inte har särskilt långt hem. Bären håller sig mycket finare längre om man låter flugan och en bit skaft vara kvar på bäret. Enligt vår erfarenhet är det helt klart värt merarbetet.

Vi har ingen gårdsförsäljning av färdigplockade bär, för vi har helt enkelt inga bär på gården. De finns alla ute i butiker och på torg.
Under fliken ”Försäljning” hittar ni våra försäljningsställen.