Kontakta oss

Translate

Så här jobbar vi

Vi är ett relativt litet företag i sammanhanget med ca 15 hektars bärareal. Vi odlar själva allt vi säljer (utom vid extrem brist och vi måste köpa in bär för att upprätthålla de kontrakt vi har). Där sticker vi ut lite i närområdet, vi har en bit till odlarkollegor. Närmsta odlare i söder finns i Forserum och Rudu. I norr är det i Fornåsa och Ödeshög. Däremellan är det försäljare som enbart köper in bär och säljer. Tänk på det när ni handlar, gynna er lokala odlare. Inte bara oss på Oberga utan alla lokala odlare bör gynnas. I alla lägen.

Och se till att handla bär ärligt, ur ett försäljningsstånd med godkänt kassasystem med Skatteverkets logga på där det ges kvitto på köpet och med ett företagsswischnummer som går till ett ärligt företag.

Obruten kylkedja jobbar vi med. Bären finns max 30 min i fält efter det är avplockat från plantan, sen skall bären snabbkylas. Vi börjar plocka tidigt om morgonen för att dra nytta av nattens kyla. Ett varmt bär mosas då det plockas. Vi har 3 kylar, en större som tidigare var Ica Maxi i Vetlandas mejerikyl och 2 mindre mera snabbverkande kylar. Är det varmt ute så åker de först in i snabbkylen och sen över i storkylen.

Bären levereras sen med våra egna kylbilar till butikernas kyl. Vi hyr både försäljnings och kylplats av butikerna. Försäljarna har bär till ca 2 hrs försäljning framme, resten står tryggt i kylen. Bären skall dock konsumeras rumstempererade för bästa smak. 

Vi har full garanti på våra bär. Oberga skall stå för kvalitet av högsta klass. Skulle ni inte vara nöjda med era bär, kom då till försäljningsståndet ni köpte dem i och prata med oss. Berätta vad som var fel och ge oss feedback så att vi kan rätta till det som blivit fel. Medtag kvittot så vi kan se vilken dags plock vi skall kolla upp. Oftast har misstaget skett redan ute i fält vid plockning, och vi kan se vem som plockat vad vid vilket tillfälle. Vi vet vilka bär som hamnar var. Har du handlat våra bär i butik så kontaktar du butiken för reklamation, där har vi inte kontroll på hur länge bären stått eller hur de hanterats.

Det röda guldet

Vi kör sedan flera år med kassasystem och kvitto till varje kund. Vi tar helst betalning via kort för att öka försäljarnas säkerhet. De skall känna sig trygga på arbetet. Där är ni kunder vårt viktigaste redskap för att nå dit hän. Handla på kort, det kostar inte oss mer än kontanter och ni hjälper våra ungdomar att få en säker och trygg arbetsplats. Betala helst med kort.

Alla våra försäljningsplatser är rökfria, det är livsmedel vi jobbar med. Likaså är det rökfritt vid plockning och vid leverans. Inga undantag. Vad de anställda gör på sin rast eller fritid är deras ensak, men på betald arbetstid röker vi inte. Våra försäljare har vår tillåtelse att be kunder röka någon annanstans, det är deras arbetsplats och den är rökfri. I butiksentréer är det självklart att man inte röker, men det är det inte alltid på torg och utanför butikerna.

Så jobbar vi. Under övriga flikar kan ni läsa mer om vad vi odlar och hur vi odlar det, kika gärna runt på de olika flikarna på vår hemsida.