Kontakta oss

Translate

Logistik och leveranser

Logistik

Vi jobbar i första hand med både försäljning och distribution i egen regi. För att hålla och garantera hög kvalitet vill vi kontrollera alla led i kedjan. Vi har idag inget fast samarbete med någon grossist. Detta innebär att vi på gott och ont är en lokal aktör inom ca 60km från vår odling. Ungefär så långt man kan köra fram och tillbaka utan rast.

Idag har vi tre distributionsbilar med kyl som kör ut bär tre slingor: Aneby-Eksjö-Kisa-Österbymo-Asby-Tranås, Gränna-Huskvarna-Nässjö och Tranås-Boxholm-Mjölby-Linköping. Längs dessa slingor försöker vi täcka upp så många försäljningsställen som möjligt. Våra egna försäljningsstånd besöks minst en gång per dag, men oftast flera gånger, av någon distributionsbil. Arbetstid och lastutrymme sätter gränserna för hur många ställen vi kan leverera till per runda.

Stora kedjor

Vissa butikskedjor är helt centralstyrda och har då svårt att ta in varor från lokala aktörer. I andra fall så vill de köpa allt frukt och grönt från en specifik grossist, och har de inget samarbete med oss så blir det svårt att lösa. Ytterligare några har så krångliga rutiner kring beställning och fakturering att det helt enkelt inte är värt besväret, i synnerhet om vi redan finns på orten.

Mindre orter

Vi samarbetar gärna med butiker på mindre orter. Närhet till kunden är viktigt för oss. Och vi vet att våra kunder är lokala. Jordgubbar är inget man storhandlar en gång i veckan. Helst skall man istället småhandla lite var och varannan dag. Därför lägger vi mycket energi även på mindre orter och små butiker. Enda haken är egentligen att kunna få till en bra logistik. Och att hitta butikerna på de mindre orterna.