Kontakta oss

Translate

Den egna försäljningen detta underliga år

Glad pingst och glad mors dag! Äntligen har vi lite besked att komma med gällande den egna försäljningen detta underliga år. Det har varit många tuffa veckor och månader med ovisshet, förhandlingar och samtal med berörda parter. Vår personal har fått vänta på besked, men precis som alltid så är ju våra ungdomar helt fantastiska och förstår sig på vår verksamhet och att vi verkligen inte kunnat ge några besked.

Igår blev det så äntligen klart och vi har nu meddelat vår försäljningsorganisation följande:
I samråd med butiker, torgvakter samt andra aktörer så kommer vi utifrån myndigheternas råd detta år enbart att stå utomhus och med installerat hostskydd så som det finns i de flesta matvarubutiker. Detta bedöms som en säker arbetsplats.


Detta blir på följande platser:
– Utanför ICA Supermarket Aneby
– Torget Eksjö
– Torget Tranås
– Utanför ICA Kvantum Nässjö
(exakt placering ute är inte klar ännu)

Denna minskade verksamhet innebär att vi i år enbart kan ge 26 ungdomar sommarjobb inom försäljning, plus våra 5 chaufförer. Av dessa 31 platser är 26 återanställningar, och således är det bara 5 nyanställningar som kunnat göras. Dessa 5 har fått besked och övriga sökande kan tyvärr ej erbjudas jobb hos oss. Vi tackar för alla underbara ansökningar.

Vi vet redan att nationaldagen, de flesta skolavslutningar och studentutspring är förändrade, det påverkar självklart vår försäljning väldigt hårt. Det är tre högtider i juni då vår egenförsäljning normalt går på högvarv. Hur myndigheterna väljer att göra med midsommar väntar vi besked om kommande vecka. Vi återkommer således med öppettider och när vi öppnar den egna försäljningen. Preliminärt siktar vi på när skolorna slutar.


Självplock får vi även en del frågor om redan, det är inget vi kan svara på överhuvudtaget i nuläget. Vi skall först få igång alla våra leveransbutiker, vi har bara precis startat upp säsongen och plockar ännu i de inledande småaskarna. Och sen skall vi få igång försäljningsorganisationen, SEN kan vi börja tänka på eventuellt självplock och hur det kan se ut i år.

Comments are closed.