Kontakta oss

Translate

Vilken respons!

Wow alltså, som ni reagerat på vårt inlägg igår om våra sommarjobbande ungdomar! Härligt och höra att ni tycker som oss, att vi vuxna har ett ansvar inför de unga att hjälpa dem och stå upp för dem så att de får en bra start i sitt yrkesliv. Vi kände att vi måste stå upp för denna yrkeskategori som tyvärr verkar vara nedklassad av många. Men inte av oss!

Och inte av våra sökande, tack å lov, eftersom vi får mängder av ansökningar. Vi får varje år 3-4 gånger så många ansökningar som vi behöver folk. I år är det dessutom många rekommendationer från vänner och syskon, vilket är extra kul eftersom det är tidigare anställda som ger dessa rekommendationerna.

Vi får inte förringa de enkla jobben, dvs de jobb där erfarenhet inte krävs. Det gäller i samhället i stort också, inte bara här hos oss. För jobbet i sig är inte enkelt. Om vi vuxna visar att ungdomarna är viktiga, att jobbet är på riktigt så hjälper vi dem att känna ett ansvar och tro på jobbet, tro på att deras insats är viktig. Det är en inställning, och då bygger vi för framtiden.

Bärförsäljare är ett tufft jobb där de allra flesta växer som människor och som ger bra erfarenhet om hur det är att passa tider, jobba enligt schema, att sköta sitt jobb och samarbeta med andra. Man tvingas prata och bemöta kunder, inget av detta kan en 16-åring från början utan vi måste hjälpa dem genom dessa enkla jobben. Det är ett riktigt jobb, tänk på det när ni möter våra fantastiska ungdomar.

Här är en kommentar från igår, från en fd anställd bärförsäljare: ”Ni var mina första arbetsgivare, lärde mig massor på den sommaren och det är verkligen inte bara sitta på arslet och få betalt. Det finns mycket knepiga kunder som bemöter en otrevligt eller ställer frågor som man måste ha svar på. Det är ett stort ansvar att stå i dessa stånd och mycket att hålla koll på. Jag är stolt över att jobbat för er och bemöter era försäljare som jag själv ville bli bemött 🙂”. 

Klokt och tänkvärt.

I år ställs våra försäljare inför nya utmaningar då vi byter kassasystem och kortterminaler. De gamla gick licensen ut för så vi tvingas ta den kostnaden och byta alla terminaler. Ny erfarenhet för oss alla.

Vill du söka ett av våra försäljarjobb så går det bra fram till söndag den 15 april

Comments are closed.