Kontakta oss

Translate

Årets askar

Bäraskar, ett av årets största problem för oss. Vi har fått tänka om, många gånger. Slita vårt hår ännu fler gånger. Fundera, leta, prova, räkna, mäta. Det finns tyvärr inga bra alternativ, bara mindre dåliga.
 
Våra beställda bärnallar (pappaskarna med profiltryck) finns inte. Och de kommer inte finnas. Vi är en kvarts miljon askar back, redan innan plockstart. Som om vårens alla haverier och andra bekymmer inte vore nog att tänka på.

Bärnalle profil

 
Vi beställde som vanligt vår mängd i december, i god tid till tillverkningen som sker under årets första månader. Sen måste materialet ligga till sig i några månader och fibrerna skall sätta sig innan man stansar ut askarna, viker och klistrar ihop dem.
 
I samtal om etiketter till småaskarna med vår säljare så bad vi om utleverans av bärnallarna i början av juni. Svaret blev: vilka nallar..? Där började vårt dilemma, vi kan inte plocka i hatten 😉 Det är den mänskliga faktorn som gjort att vår order inte blivit en beställning utan är kvar som offert, ingen idé att gräma sig över det. Säljaren har varit behjälplig och även varit här på besök med både blommor och choklad. Gjort är gjort, nu måste vi bara hitta en okej lösning på det hela.
 
Vi har nu fått leta fram våra reservaskar och våra nallar i lager. Ändå fattas vi ganska så mycket. Och det står fel sort på de flesta nallarna. Detta innebär att vi kommer få köra en stor del av skörden i fel bärnalle och i stor plastask och att märkningen då kommer ske på hyllkant och i försäljningsstånd. Vilken plastask man kan få fram till oss är ännu oklart, de flesta sorter är nämligen redan tillverkade och nybeställning har ganska så lång ledtid. Maskinerna gör helt enkelt annat nu, och vår lilla mängd är inte nog för att byta verktyg på maskinen.
Vi kommer löpande under säsongen informera på vår hemsida och sociala media vad som gäller för tillfället.

Comments are closed.