Kontakta oss

Translate

Tack och hej Jönköping

Tyvärr så kommer vi inte ha någon egen försäljning i Jönköping säsongen som kommer. Vi kan helt enkelt inte som odlare av våra egna lokala produkter gå med i de priskrig som råder mellan försäljarna på orten. Att sälja under produktionskostnad är som ni säkert förstår en dålig affärsidé. Utöver det så tillkommer kraftigt ökade arbetsgivaravgifter för vår sommarjobbande ungdom. Så vi ger helt enkelt upp Jönköping, vilket såklart är tråkigt för både oss, er kunder och alla de ungdomar som behöver arbetslivsförberedande erfarenhet.

Vi har kämpat hårt under flertalet år med att ta oss in i Jönköping och medvetet tagit de kostnader som nyetableringar medför. Men de senaste 2 åren har varit väldigt tuffa med ganska så kraftiga ekonomiska förluster. Men optimister som vi är så har vi tänkt att det ger sig säkert, nästa år blir det bättre. Någon gång bör det vända. Men tyvärr så gick det åt motsatt håll och fler och fler försäljare har dykt upp med billiga bär söderifrån.

Droppen var när nu lönekostnaderna dessutom skjuter i höjden pga regeringens beslut med höjda arbetsgivaravgifter för våra fantastiska ungdomar. Ungdomar som många gånger har sitt första jobb hos oss och tjänar sina första egna pengar och lär sig att ”vara vuxen” och allt vad det innebär. Det känns riktigt riktigt tråkigt att inte kunna ge dessa 15 Jönköpingsungdomar jobb i år igen.

P.S.
Detta rör enbart Jönköping, där man tyvärr inte verkar vara så intresserade av lokala bär utan går på pris i första hand. Övriga orter kommer våra bär att finnas kvar på.

Gällande arbetsgivaravgifter så höjs de från 15,49% till 31,42% för ungdomar under 26 år vilket medför en fördyring av vår lönesumma med ca 350 000 kr under en säsong enbart i arbetsgivaravgifter.

Comments are closed.