Kontakta oss

Translate

Jordgubbar från oss på väg till Stockholm

Imorgon är det dags för Bärfrämjandets årliga pressträff på restaurang Gubbhyllan på Skansen. Svensk jordgubbspremiär med hallontwist heter eventet i år. Ett femtiotal journalister förväntas komma.

Årets kock Klas Lindberg lagar årets jordgubbsrätt, årets konditor Josefine Baummann gör årets hallondessert, sommelier Mischa Billing smaktestar jordgubbar och rekommenderar viner till bären mm.

Pernilla är med i referensgruppen för Bärfrämjandet, som är ett samarbete mellan Svenskt Sigill och GRO Bär. Hennes uppgift har i år varit att ordna fram jordgubbar till smaktest, till kocken, till bordsdekoration/utsmycknad och till deltagarna att ta med hem. 120 liter beräknas gå åt.

Eftersom vi har full produktion på 4 sorter så använder vi oss av bär från oss. 11 backar jordgubbar är skickade med kylbud till Restaurang Gubbhyllan och 1 back med sortprover är budade hem till Mischa Billing. Mischa rapporterade nyss om att de står på hennes köksbord och ”ser urläckra ut!”

Kommer bli en spännande dag i Stockholm imorgon!

 

1 comment to Jordgubbar från oss på väg till Stockholm