Kontakta oss

Translate

En solskenshistoria

Dagens goda gärning: ett mail damp ner i inboxen i veckan. En kvinna efterfrågade 4 liter hallon till lördag morgon. Inget konstigt i det. Hallon har vi och försäljningen skulle vara öppen.

Men det var något i mailet som sa att det var speciellt, om man läste mellan raderna förstod man att det var viktigt för kvinnan. Vi påpekade vänligt att vi inte kunde garantera några mängder eller priser ute i våra försäljningsstånd så långt i förväg. Kvinnan skulle inte kunna komma förrän sent fredag kväll eller lördag morgon.

Efter lite trixande så kom vi fram till en mötesplats och tid och leveransen skedde.

Det visar sig att kvinnan och hennes man är på genomresa från Kalmar till Borensberg. Dvs en ganska så lång sträcka. Och de har via Bärfrämjandets hemsida kollat upp alla bärodlingar längs deras färdväg. Sedan har de kontaktat alla och bett om samma sak som vi fick fråga om. Vi var de enda som kunde leverera. Så de sover över hos vänner i Tranås och åker norrut idag. Med hallon från oss.

Hallonen skall pryda en doptårta som en stolt farmor och farfar fått i uppdrag att göra till sitt barnbarn i Borensberg. Ibland får man bara aningar utifrån folks ord och förstår att man kan göra något extra. Idag var en sån dag.

1 comment to En solskenshistoria