Kontakta oss

Translate

Hur äter vi våra bär?

Så här äter vi våra bär, de ställs fram otvättade och med flugan kvar. Då kan man spara de bär som ev blir över med bibehållen kvalitet. De enda gångerna vi sköljer våra bär är om det regnat kraftigt så att det blivit jordskvätt. Det krasar så illa i tänderna då.

Vi brukar dessutom inte lägga upp bären, utan de serveras i sina originalförpackningar. Desto färre gånger man tar i bären, desto bättre håller de sig.

Hur äter vi dem då? I 90 % av fallen är det med lite socker på, badandes i gräddmjölk. Alltid rumstempererade, annars så tappar man så mycket i smak. Övriga gånger äts de naturella direkt från ask eller planta, eller så serveras det en förrätt bestående av jordgubbar, mozzarellaost, basilika, balsamicosås och flingsalt.

Varför eller? Igår åts det både jordgubbsförrätt och efterrätt hos Netlers på kvällen, innan dess hade det hunnits med 2 fikor som bägge avslutades med jordgubbar och gräddmjölk. Det gäller att passa på och riktigt frossa i färska svenska bär, vintern är så lång, så lång.

En positiv effekt som jordgubbar har är att jag som gravid inte behöver äta järntabletter, mitt dagliga intag av jordgubbar håller järnvärdet uppe på en så hög nivå att jag slipper äta järntillskott. Det kallar jag positiv nyttoeffekt!

1 comment to Hur äter vi våra bär?

  • mormor

    Skulle ha bär till jordgubbstårta (den grillade, ha ha). Åkte gamla vägen ut, det var självplockning i utkanten av Hjortshög, så vi plockade en liter (15 kr). Det var goda, men f.. så skitiga, ingen plast ingen halm.
    Men jordgubbstårta nr 3 blev det (altid sådan när fadern fyller år. Det har han gjort i dagarna 7.
    Kram MORMOR, (hi hi)