Kontakta oss

Translate

Frysar sökes

Vi söker fortfarande efter frysar (inte boxar).
Någon som har begagnat till salu? Maila oss på info@oberga.se

Tillsammans

Vi har tidigare skrivit om hur viktigt första jobbet är, hur viktigt det är att få ta ansvar och att tjäna sina egna pengar. Hur mycket det betyder för kommande arbetsliv. Vi som ungdomsarbetsgivare har en viktig roll i ungdomarnas liv, och vi blir så glada och tacksamma när skolorna och kommunerna i vårt område också ser detta som viktigt.

Vi kommer inom kort hålla intervjuer med de som sökt försäljartjänst på Holavedsgymnasiet i Tranås, Furulidsskolan i Aneby, Brinellgymnasiet i Nässjö och på Eksjö Gymnasium i Eksjö.

Tack för att ni bryr er och gör detta tillsammans med oss! 🙏

Frost?

Magkänslan sa att vi skulle ut på kvällsjobb och täcka blommande fält med fiberduk, prognoserna sa nej.

Nu kom senaste prognosen, och ja vi har 70-90% frostrisk. Och alla de 25 tidiga tunnlarna har redan fiberduk tack vare magkänslan 🙏🙏🙏


Skärmdump från SMHI:s Lantbruksväder Plus

Aprilblommor

Idag såg det ut så här i fält på de tidigaste tunnlarnas söderrader. Aprilblommor som ger majbär. Ror vi detta i mål genom kommande köldnätter så har vi nått målet att börja sälja våra #Obergagubbar till mors dag 🙂

Plöjning

Å hej å hå va de gå! Plogen visade sig vara välvilligt inställd till jobb idag 🙏

Färdigsopad!

Lite påskmat hinns med i jobbandet, firar att borstandet av 13 hektar jordgubbar är klart! 👍👏🙏

Nu blir det till att meka med plog så den blir redo för årets nya fält.

Bilden är maskad pga ett väldigt stökigt hem 😂

Sopa!

Vid så här gynnsamt väder så får påsken stå tillbaks, de anställda jobbarna har ledigt men vi kör järnet i fält.
Åhhhh…. sopa! Japp, det får man kalla sin man när han borstar, men bara då 😛

Glad påsk!

Glad påsk önskar vi er alla! Ta hand om varandra.

Ljuvlig vårvärme

Passar på att jobba på trappen med att läsa in oss på årets siffror 🌞

Gör om

Det här blev en inte så lyckad etablering. Skulle varit tidiga jordgubbar här i år, så blir inte fallet.

Så vi gör om och planterar i nya plantor i hålen.

Torrt

Så torrt att vi kan borsta våra fält utan tunnlar i år. Inte ofta det händer.


Längst bort i bild jobbar man med att samla in trampnät och fiberduk.

Äntligen!

Alla 46 tunnlarna är nu skinnade! Det är värt att fira! 🙏👏👍

SÖKES!

Finns det någon av er bärtokar där ute som har fungerande kyl, frys, frysbox, spis eller tvättmaskin salu för en billig peng? Skönhetsfel inga som helst problem.
Ovanstående är mest akut, men även möbler, torktumlare, torkskåp mm är av intresse, allt möjligt behövs lite här och var. Såsom sängar, sängbord, köksmöbler, soffbord, soffa, fåtölj mm. Svårt att säga exakt eftersom det är 4 olika hus med olika behov.

Vi behöver helt enkelt byta ut en del inventarier i vissa av våra arbetarboenden till i år då det är slitet eller sönder. Eftersom sakerna bara används 3-6 månader om året så vill vi inte lägga några större pengar på detta.

Vi hämtar! (inom rimliga avstånd såklart).

Våra lediga tjänster

Till vänster under ”Jobba hos oss” finns våra lediga tjänster samlade.

Klicka annars HÄR för att komma dit.

 

Bärförsäljare behovsanställning

Arbetet gäller försäljning innan sommarlovet för sommarjobbarna börjar, från början av juni till mitten av juni med chans till förlängning.

Som bärförsäljare hos oss jobbar man självständigt med ansvar för försäljning och kassa. Vi vill betona att tjänsten innebär försäljning av bär, att det inte enbart är att ta betalt som gäller. Du kommer sälja och det gäller att få kunderna att köpa just våra bär. För det behöver du vara öppen och social.

Tjänsten är en deltidsanställning med schemalagda arbetspass.

I ansvaret för kassa ingår registrering av artiklar, betalning med såväl kort som kontanter och att ta ut kassarapporter. Med ständig kundkontakt är man företagets ansikte utåt och får självständigt hantera eventuella klagomål och andra problem. Utöver det direkta försäljningsarbetet så ingår uppgifter såsom kvalitetskontroll och inrapportering av aktuellt lagersaldo.

Personlig lämplighet, trevlig och glad samt vänligt kundbemötande är egenskaper vi söker hos våra försäljare. Tekniskt intresse är en fördel då tidsrapportering sker digitalt samt så hanterar man kassaterminal och kortläsare på sina arbetspass.

Det är ett flexibelt arbete med mycket eget ansvar.

Arbetsplatsen är utanför Ica och på torg där vi hyr försäljningsplats. Tillgång till toalett finns.

Vi har kollektivavtal avseende detaljhandel med Handelsanställdas förbund.
Lönen är reglerad genom detta avtal och går i en trappstege utifrån ålder.

Skicka in en ansökan senast 31 maj enligt mallen nedan till den mail som matchar den ort du söker till:

jobb.aneby@oberga.se
jobb.eksjo@oberga.se
jobb.tranas@oberga.se
jobb.nassjo@oberga.se

Information vi efterfrågar:

Vad heter du?
När är du född?
Var bor du?
Kontaktinformation: hemadress, hemtelefon, mobiltelefon och epost
Under vilken eller vilka perioder kan du jobba/inte jobba?
Ev referenser

Samt så vill vi gärna att du skriver lite om dig själv, vad du gör om dagarna och vad som förgyller din fritid.
Bifoga gärna ett foto på dig så att vi får ett ansikte på namnet.

Vi tar enbart emot ansökan via epost. Ansökningar som ligger utanför det som är angivet ovan har vi ingen möjlighet att besvara. Vi riktar in oss på de som sökt och håller sig inom kravspecifikationen.

För orter där vi inte har försäljning så kan vi tipsa om våra länkar till kollegor ute i högerkanten.

Tranås torg

Chaufför/Bärleverantör behovsanställning

Arbetet gäller främst innan sommarlovet för sommarjobbarna börjar, från slutet av maj till slutet av juni med chans till förlängning.

Som chaufför hos oss så kör man ut bär till butiker och till våra försäljningsställen i butiksentréer och på torg. Visst säljarbete mot butik förekommer också.

Man arbetar som företagets kontakt med butikerna. Under torgsäsong så monterar upp och tar ned torgstånd på de orter där vi står på torget (Tranås och Eksjö). Man är ansvarig för kvalitetskontroll av varorna man levererar. Försäljningsarbete kan förekomma som rastavlösare eller inhoppare.

Vi kör veckans alla dagar, man arbetar på rullande schema tillsammans med de andra chaufförerna.

Arbetet utgår från Oberga Gård, som ligger mellan Tranås och Gränna. Du bör alltså vara bosatt i närheten. Du måste ha fyllt 18 år och ha minst B-körkort. God fysik är ett krav då det förekommer en del kroppstungt arbete. God initiativförmåga och erfarenhet av att arbeta självständigt är meriterande då det ofta är snabba puckar och kort beslutsväg.

Det är ett flexibelt arbete med mycket eget ansvar. Då det är levande gröda vi arbetar med så styr den arbetet. Vi kör dagliga rundor på Höglandet och i södra Östergötland. Bärsäsongen drar i år igång i slutet av maj och håller på till slutet oktober. Arbetstiderna varierar utefter säsong och tillgång.

Personlig lämplighet, trevlig och glad samt vänligt kundbemötande är egenskaper vi söker hos vår personal i försäljningsorganisationen. Tekniskt intresse är en fördel då tidsrapportering och leveranser sker digitalt samt så hanterar man kassaterminal och kortläsare på sina arbetspass.

Skicka in en ansökan till jobb.logistik@oberga.se enligt mallen nedan

Information vi efterfrågar:

Vad heter du?
När är du född?
Var bor du?
Kontaktinformation: hemadress, hemtelefon, mobiltelefon och epost
Under vilken eller vilka perioder kan du jobba/inte jobba?
Ev referenser

Samt så vill vi gärna att du skriver lite om dig själv, vad du gör om dagarna och vad som förgyller din fritid.

Sista sortens tunnlar

7 nya arbetare började jobba idag, så vi började skinna de sista tunnlarna trots vind. Detta eftersom vi hade många par händer att hålla med. Men det blev marigt trots det, så pass att några bågar drogs med av vinden. Men nu är hälften gjorda iaf.

Obergafamiljen är stor

Nu har sista ansökningsdag passerats och vi har börjat gå genom ansökningarna till platserna som bärförsäljare hos oss. Totalt rör det sig om ca 50 platser.

Alla kontrakt med butikerna är inte klara ännu, men vi hoppas få det klart inom kort.

Vi är många ungdomars första kontakt med arbetslivet, ett första steg i att bli vuxen och ta hand om och sköta sin egen ekonomi och att ta ansvar för mer än sig själv.

Ungdomarna i försäljningsorganisationen får hemma se en av oss tillverkad introduktionsfilm, sen deltar de i en gemensam introträff där vi skriver kontrakt och man får vetskap om oss, om företaget, om odlingen och det stora runt omkring såsom skatt, löneutbetalning, schema, myndighetskontroller mm. Slutligen så går man bredvid en van försäljare och lär sig de mer arbetsspecifika rutinerna, intropass kallar vi det för.

Efter detta är man fullt ut medlem i den stora Obergafamiljen som består av en otrolig mängd personer som varit försäljare åt oss genom åren. Vi gör vår elfte säsong som egna, innan dess har man haft försäljning i egen regi sedan 90-talet.

Att vara ungdomsarbetsgivare sätter vi stort värde vid, vi är stolta över att ta emot dessa arbetsvilliga fantastiska ungdomar som ni kunder möter som vårt ansikte utåt i försäljningen av våra #obergagubbar 🍓

Nåja, ibland får även mormor hoppa in (bilden). Obergafamiljen är som sagt stor 🙂

Vår, eller..?

Väderprognoserna har stämt bra på senaste tiden. Allt för bra… 👎

Med en sån här vår är bärläget oklart och svårtolkat. Där vi ena veckan går i shorts och har 17 grader, och nästa vecka har 6 minus och snö Idag skall högsta temp vara 1 grad.

En sak är säker, vi är tacksamma över våra tunnlar som ger skydd mot väder och vind på de tidigaste och senaste bären hos oss 🙏

Borstning

De tidigaste tunnlarna är nu borstade, med riktigt bra resultat.

Nu kommer den svarta bäddfolien till sin rätt och ger värme till framväxt och mognad. Dessutom gynnar det kvalitet på både planta och bär när man får bort den gamla bladmassan.

 

Men vad gör jordgumman?

Vad gör jordgumman? Och var är hon?

Någon som har denna butik som sin hemmabutik? Vår södra utpost.

Jo hon är i Nässjö och inspekterar butikens nya bärkylar som nya handlaren köpt in. Ser fantastiskt fina ut 👌

Vi är väldigt glada över att kunna presentera ICA Kvantum Nässjö som ”vår” butik även i år!
Kontraktet signerades idag, och vi kommer stå utanför samt så kommer våra bär att säljas inne i butiken 🙏👏👌

Innejobb

3 grader ute och vinden pinar, då är SAM-ansökan ändå rätt behaglig att göra 🙃 En ansökan för de sk EU-stöden som bönder eller dess ombud gör om våren, den är smått omständlig med nya villkor varje år och tar en hel del tid i anspråk men ger slantar in.

För vår del är det under 1% av omsättningen som är stöd, men det finns andra verksamhetsgrenar inom den gröna näringen som är beroende av jordbrukarstöden för att få det att gå runt. Och man har inte fått ut sina stöd i tid pga enorma handläggningstider hos myndigheterna 👎

Borstning

Kotten fick hänga med på den akuta borstningen i de tidiga tunnlarna.

Nu var det torrt nog och även om vi kan ha förlorat en del blomstänglar så har vi fått bort det gamla och fram med det nya och bättrat på hygienen i fält 🍓

Vaknar till liv

Vi har runt 1 miljon anställda som nu börjar vakna till liv! 🍓🌸🌱🌿

Den senaste tidens värme har satt igång plantorna. Vi som inte ens hunnit/kunnat borsta (ta bort de bruna gamla bladen) ännu! 🙃

Nu är det kylan vi skyddar dem mot. Vi är mitt i en tid med massa minus en bit in på dagarna under en längre period.
Det ogillar blommorna så till den grad att de dör om det vill sig illa.

Eftersom bäret vi äter är blommans uppsvällda blombotten (det gula i blomman), så blir det inga bär på frostskadade blommor.

Våfflor med sylt

Smarrig kvällsmat med sylt på #obergagubbar 🍓