Kontakta oss

Translate

Kontrakten klara

Då var sista kontraktet skrivet och alla årets egna försäljningsplatser klara.

Det blir som tidigare år:
– Ica Kvantum Tranås
– Ica Kvantum Nässjö
– Ica Supermarket Eksjö
– Ica Supermarket Aneby
Samt:
– Tranås torg
– Eksjö torg

Handla i Tranås

Handla i Tranås. Långlördag på lördag den 24 mars, butikerna har öppet kl.10-16.

Fototävling och utställning i Brunnsparkskyrkan.

Försenat arbete

Vårdagjämning. På Oberga är det lugnt, inte mycket aktivitet i fält tyvärr. Ni vet ju själva hur det ser ut utanför fönstret med snö och is. För 2 nätter sen hade vi minus 22 grader, då är vi faktiskt tacksamma över att ha ett isolerande täcke med snö som skyddar alla våra plantor som ännu sover djupt i sin förlängda vintervila.

Jämfört med de senaste åren så är vi nu 3 veckor sena med att kunna komma ut i fält. Och ännu ser vi ingen ljusning. Vi kommer inte ut i fält med våra maskiner till de 26 tidiga tunnlar som skall kläs med sin folie. För att kunna klä dem behöver vi tillgång till alla de ca 2200 krokar som sitter på benen för att fästa repen som håller folien på plats. Dessa krokar finns under ett 20 centimeters snötäcke med skare. Kompakt isig snö. Majgubbarna ser ut att bli snögubbar i år.

Ja ni hör själva att det är en omöjlig uppgift. Vi får avvakta. Under tiden servar vi maskiner och renoverar och gör fint i arbetarbostäderna. Ett jobb som också skall göras, men det blir ju tyvärr inga mogna bär utav dessa insatserna. Men bra maskiner och trivsel är viktigt det med.

Säsongen kommer bli senare än på länge tror vi, majgubbar ser inte ut att kunna komma från Oberga i år. Men vem vet, får vi en solig och varm vår så kanske vi knaprar in lite på det vi tappat. Men att ta in alla dessa veckorna ser vi som en tuff uppgift. Frilandsfälten utanför tunnel har vi inte ens börjat tänka på, väder har vi och det får vi rätta oss efter.

Vi har flera annonser om personal ute, senaste ansökningsdatum är 15 april på alla utom bärplockare där vi löpande tar in personal.
Välkomna in med er ansökan!

Working at Oberga berry farm

We accept foreign workers at our berry farm for the summer of 2018.
You must come from inside the EU or have a swedish work permit.

At the farm we have ca 10 hectars of strawberries and raspberries.
We start pick i the middle of may and stop picking in the end of october.
The peak picking season of strawberries starts in the end of may and ends in the middle of september.

It is a part time job, the strawberries is in charge and descides when we work.

Minimum age is 18 years old.

We also need workers outside picking season, from febryary til november for planting, frost protection and other works before and after picking season.

Periods:

  • full season, from february until november
  • semi season, from planting in april/may until picking ends in september/october
  • mid season, picking in peak season june-august

Please send us an application by email to work@oberga.se
Tell us in you aplication what period that suits you.

We wanna know:
– Your full name?
– How old are you?
– Where are you from? (Town and country).
– What do you study/work with in your home country?
– What languages do you speak?
– Do you have some special skills? (Carpenter, painting, mechanic, truck driver and so on).
– During what period can you work here?
– Contact information; address, cellphone, email

If we hire you and you´re not from our region, we offer you to live at the farm during your working period. It´s included in the salary.
Accommodation is all in normal standars houses, primarely in shared rooms with 2-4 beds, in the houses 2-4 rooms share kitchen and bathrooms.

If you have any questions, please contact us at work@oberga.se

Chaufför/leverantör/säljare

Som chaufför hos oss så kör man dagligen ut bär till butiker och till våra försäljningsställen i butiksentréer och på torg. Man arbetar som företagets kontakt med försäljningspersonalen i de egna försäljningsstånden. Man monterar upp och tar ned torgstånd på de orter där vi står på torget (Tranås och Eksjö). Man är ansvarig för kvalitetskontroll av varorna man levererar. Det förekommer även visst packnings och försäljningsarbete. 

Arbetet utgår från Oberga Gård, som ligger mellan Tranås och Gränna. Du bör alltså vara bosatt i närheten. Du måste ha fyllt 18 år och ha minst B-körkort. Vi har även tung lastbil där c-kort krävs. God fysik är ett krav då det förekommer en del kroppstungt arbete. God initiativförmåga och erfarenhet av att arbeta självständigt är meriterande då det ofta är snabba puckar och kort beslutsväg.  

Arbetet riktar sig främst till sommarledig gymnasie eller högskoleungdom i åldrarna 18-25 år. Det är ett flexibelt arbete med mycket eget ansvar. Då det är levande gröda vi arbetar med så styr den arbetet. Vi kör dagliga rundor på Höglandet och i södra Östergötland. Bärsäsongen drar igång i mitten av maj och håller på till oktober. Arbetstiderna varierar utefter säsong och tillgång.

Personlig lämplighet, trevlig och glad samt vänligt kundbemötande är egenskaper vi söker hos vår personal i försäljningsorganisationen. Internutbildning sker bredvid van försäljare/chaufför. Tekniskt intresse är en fördel då tidsrapportering och leveranser sker digitalt samt så hanterar man kassaterminal och kortläsare på sina arbetspass.

Vi har kollektivavtal avseende detaljhandel med Handelsanställdas förbund.
Lönen är reglerad genom detta avtal och går i en trappstege utifrån ålder.

Skicka in en ansökan till jobb.logistik@oberga.se enligt mallen nedan

Information vi efterfrågar:

Vad heter du?
När är du född? Fullständigt personnummer (10 siffror).
Var bor du?
Kontaktinformation: hemadress, hemtelefon, mobiltelefon och epost
Under vilken eller vilka perioder kan du jobba/inte jobba? 
Ev referenser

Samt så vill vi gärna att du skriver lite om dig själv, vad du gör om dagarna och vad som förgyller din fritid.

Vi tar enbart emot ansökan via epost. Ansökningar som ligger utanför det som är angivet ovan har vi ingen möjlighet att besvara då de har en tendens att ta över våra mailboxar. Vi riktar in oss på de som sökt och håller sig inom kravspecifikationen.

Sista ansökningsdag 2018-04-15

Gårdshjälp

Vi söker dig som är morgonpigg och som vill arbeta ute i fält på plockstationen under bärplockningen, med start i slutet av maj/början av juni och fram till mitten/slutet av augusti (ev något längre). Allt beroende på när bären är mogna och säsongen tar slut.  

Arbetsuppgifterna är bla att väga in de plockade bären, kvalitetsgranska bären, skanna av plockarnas kort samt att vara ute på fältet och göra stickprovskontroller under plockningen.

God fysik och tekniskt intresse är en fördel. Kan du köra traktor så är det positivt.

Arbetet riktar sig till sommarledig gymnasie och högskoleungdom i åldrarna 16-25 år. Arbetstiden varierar något över säsongen, men man startar kl.04-05 under högsäsong och brukar oftast hålla på till ca kl.10-12.

Lön enl. kollektivavtal.

Skicka in en ansökan till jobb.plock@oberga.se enligt mallen nedan

Information vi efterfrågar:

Vad heter du?
När är du född? Fullständigt personnummer (10 siffror).
Var bor du?
Kontaktinformation: hemadress, hemtelefon, mobiltelefon och epost
Under vilken eller vilka perioder kan du jobba/inte jobba? (Har du några resor inplanerade? När börjar skolan igen?)
Ev referenser

Samt så vill vi gärna att du skriver lite om dig själv, vad du gör om dagarna och vad som förgyller din fritid.

För att arbeta hos oss skall du som lägst fylla 16 år under det året du söker jobb för (född 2002) eftersom de arbetsuppgifter jobbet som gårdshjälp innebär kräver det.

Vi tar enbart emot ansökan via epost. Ansökningar som ligger utanför det som är angivet ovan har vi ingen möjlighet att besvara då de har en tendens att ta över våra mailboxar. Vi riktar in oss på de som sökt och håller sig inom kravspecifikationen.

Sista ansökningsdag 2018-04-15

Bärplockare

Vi söker dig som är morgonpigg och som vill arbeta ute i fält med bärplockning, med start i slutet av maj och fram till oktober. Allt beroende på bärtillgång. Även kortare period är av intresse.

Arbetsuppgifterna är bla att plocka bären, kvalitetsgranska bären och ta dem till plockstationen.

God fysik är en fördel då arbetet innebär en del tunga lyft. 
Arbetstiden varierar något över säsongen, man startar under högsäsong kl.04 och brukar oftast hålla på till ca kl.10-12. 

Skicka in en ansökan till jobb.plock@oberga.se enligt mallen nedan

Information vi efterfrågar:

Vad heter du?
– När är du född? Fullständigt personnummer (10 siffror).
– Kontaktinformation: hemadress, hemtelefon, mobiltelefon och epost
– Under vilken eller vilka perioder kan du jobba/inte jobba?

För att arbeta hos oss skall du som lägst fylla 18 år under det året du söker jobb för.
Ackordslön. 

Vi tar enbart emot ansökan via epost. Ansökningar som är ofullständiga eller ligger utanför det som är angivet ovan har vi ingen möjlighet att besvara då de har en tendens att ta över våra mailboxar. Vi riktar in oss på de som sökt och håller sig inom kravspecifikationen.

Bärförsäljare

Som bärförsäljare hos oss jobbar man självständigt med ansvar för försäljning och kassa. I ansvaret för kassa ingår registrering av artiklar, betalning med såväl kort som kontanter och att ta ut kassarapporter. Med ständig kundkontakt är man företagets ansikte utåt och får självständigt hantera eventuella klagomål och andra problem. Utöver det direkta försäljningsarbetet så ingår uppgifter såsom kvalitetskontroll och inrapportering av aktuellt lagersaldo.

Personlig lämplighet, trevlig och glad samt vänligt kundbemötande är egenskaper vi söker hos våra försäljare. Internutbildning sker bredvid van försäljare. Tekniskt intresse är en fördel då tidsrapportering sker digitalt samt så hanterar man kassaterminal och kortläsare på sina arbetspass.

Det är ett flexibelt arbete med mycket eget ansvar. Då det är levande gröda vi arbetar med så styr den arbetet.

Arbetsplatsen är utanför Icabutiker där vi hyr försäljningsplats samt kylplats och på torg. Tillgång till toalett finns.

Arbetet som bärförsäljare riktar sig till sommarledig gymnasieungdom i åldrarna 16-18 år. Arbetet är en deltids timanställning där man som längst arbetar 4,5 hrs/pass om man är under 18 år, 5 hrs/pass om man är över det. Försäljningsperioden brukar starta i början av juni och avslutas i augusti. 

Vi har kollektivavtal avseende detaljhandel med Handelsanställdas förbund.
Lönen är reglerad genom detta avtal och går i en trappstege utifrån ålder.

För att arbeta hos oss skall du som lägst fylla 16 år under det året du söker jobb (född 2002) för eftersom de arbetsuppgifter jobbet som bärförsäljare innebär kräver det. 

Skicka in en ansökan enligt mallen nedan till den mail som matchar den ort du söker till

jobb.aneby@oberga.se
jobb.eksjo@oberga.se
jobb.tranas@oberga.se
jobb.nassjo@oberga.se

Information vi efterfrågar:

Vad heter du?
När är du född? Fullständigt personnummer (10 siffror).
Var bor du?
Kontaktinformation: hemadress, hemtelefon, mobiltelefon och epost
Under vilken eller vilka perioder kan du jobba/inte jobba? (När slutar du skolan? Har du några resor inplanerade? När börjar skolan igen?)
Ev referenser

Samt så vill vi gärna att du skriver lite om dig själv, vad du gör om dagarna och vad som förgyller din fritid.
Bifoga gärna ett foto på dig så att vi får ett ansikte på namnet.

Vi tar enbart emot ansökan via epost. Ansökningar som ligger utanför det som är angivet ovan har vi ingen möjlighet att besvara då de har en tendens att ta över våra mailboxar. Vi riktar in oss på de som sökt och håller sig inom kravspecifikationen.

Sista ansökningsdag 2018-04-15. 
För orter där vi inte har försäljning så kan vi tipsa om våra länkar till kollegor ute i högerkanten.

Arbeta på Oberga

Vi tar emot ansökningar för gårdsarbete av EU-medborgare eller personer med arbetstillstånd.

Vi har ca 10 hektar jordgubbar och hallon på Oberga gård.
Plockningen börjar i mitten av maj och slutar i oktober.
Högsäsong med mest personalbehov är från slutet av maj till mitten av september.

Arbetet är deltid och bären styr när vi arbetar.

Perioder:

  • full säsong, från februari till november
  • semi säsong, från plantering i april/maj till plockning slutar i september/oktober
  • mitt säsong, plock på högsäsong juni-augusti

Berätta i din ansökan vilken period som passar dig bäst.
Minimiålder 18 år.

Skicka in en ansökan till jobb.plock@oberga.se enligt mallen nedan

Information vi efterfrågar:

Vad heter du?
När är du född? Fullständigt personnummer (10 siffror).
Var bor du?
Kontaktinformation: hemadress, hemtelefon, mobiltelefon och epost
Under vilken eller vilka perioder kan du jobba/inte jobba? (Har du några resor inplanerade? När börjar skolan igen?)
Ev referenser

Samt så vill vi gärna att du skriver lite om dig själv, vad du gör om dagarna och vad som förgyller din fritid.

Om du inte är från området finns det möjlighet till boende i gemensamma arbetarbostäder.

Vi hjärtar bär

Inhöstat

Markodlingen som skall övervintra har börjat hösta in sig.

Nu håller vi tummarna att plantorna inducerat bra med blomanlag inför uppvaknandet i vår.

Tömning av bordssystemet

Nu är vi på sluttampen av årets utearbete.
De dagsneutrala sorterna i borden tas ut och komposteras, till våren sätter vi nya plantor här.10

4 steg i en jordgubbes liv

Blomma, uppsvälld blombotten, kart och jordgubbe på väg att börja rodna. 4 steg i en jordgubbes liv.

Den jordgubben vi äter är en uppsvälld blombotten. Skenfrukt kallas detta. Den egentliga frukten är fröna på utsidan.

Vi visade eleverna detta vid dagens studiebesök och de häpnade 😀

Elevens val

En sån kul och givande förmiddag vi har haft!

13 barn och 2 lärare från Gripenbergs skola har varit hos oss på Elevens val, ämne entreprenörskap.

Massa bra frågor bjöd de oss på. Och vi kunde till och med bjuda på jordgubbar i fält till allas glädje👌🍓😀

Säsongsavslutning

Säsongen 2017 på Oberga går mot sitt slut. Årets sista #obergagubbar levereras imorgon, nästa plockas i maj 2018.
Tack för i år! 🍓

Försäljningsställen:
ICA Kvantum Tranås
Hemköp Tranås
ICA Nära Boxholm
Hemköp Lundbyhallen Mjölby
ICA Maxi Linköping

Ännu har vi några veckor kvar innan vi stänger igen i slutet av november och tar årets efterlängtade semester 🌞
I februari startar vi upp bärsäsongen 2018 på Oberga.

Novembergubbar!

Det blev #novembergubbar! Leverans skedde idag till Ica Tranås och Hemköp Tranås.

Imorgon kör vi till Ica Boxholm, Hemköp Mjölby och Ica Maxi Linköping 🍓
Årets sista #obergagubbar. Nästa plockas i maj 2018.

Igår blev det paj på förra veckans #obergagubbar som vi hade kvar av 🍓Mums!

Dagens leveranser den 27 oktober

Frukostgröten toppad med #obergagubbar idag 👌

Idag levererar vi till:
Ica Nära Gripenberg
ICA Kvantum Tranås
Hemköp Tranås
ICA Nära Boxholm
ICA Supermarket Mjölby
Hemköp Lundbyhallen Mjölby
Hemköp Ljungsbro
ICA Maxi Linköping
ICA Signalen Linköping

Rekordet slås snart

Måste provsmaka 😉
Imorgon tangerar vi fjolårets rekord i säsongslängd.

Men det slutar inte där, mognaden är långsam och fin så vi ser ut att även få #novembergubbar från våra ouppvärmda odlingstunnlar🍓

Det blir helgbär!

Jovisst blir det helgbär! En mindre mängd #obergagubbar kommer levereras inför helgen.

Annars så är höstjobben igång här hos oss, bla så ställs lastbilarna undan inför vintern.

Årets honung

Årets honung levererades just till barnens stora förtjusning, en anfallande barnhand smiter in i bild 

Detta är honung från bikuporna på gården, hallonen har stått för den mesta av smaken i år.

På bilden finns kontaktuppgifter till vår biodlare 
Den finns att köpa på Ica Nära i Gripenberg, Fredrik hälsar att det går bra att ringa honom också.

 

 

Tunnelflytt

För att följa växtföljden och varje år kunna få tidiga bär så flyttar vi ca 1 hektar tunnel varje år. Ca 600 bågar skall byta fält.
Något år är det nära, men oftast är det en längre sträcka på runt en kilometer de skall åka traktor.

I år var det längst och besvärligast hittills, för bågarna skall ner på vårt brantaste fält Garmisch där vi tidigare inte haft tunnel.

Först så skinnar man av tunnlarna sin folie, dvs tar av den och samlar in repen den är fäst med och då tar man och samlar ihop folien i långa korvar med täckfolie för UV-skydd. Folien hänger sen där på tunnelsidan till nästa vår.

Sen tar man av topptejpen som fäster samman tunnlarna.

Årets innovation är den nya repinsamlaren vi byggt utifrån befintlig spole. Det skall inte behöva snurras så många varv.

När det står nakna kala bågar utan sammankoppling så kan man samla in dem. Varje båge är 12 meter böjd stål, 4 cm diameter och 1,5 mm godstjocklek. Dvs stora, tunga och otympliga.

På nya fältet borras jordankarna ner 50-70 cm, sen lägger vi markväv i benraderna för att minska ogrästrycket.
Alla steg görs manuellt.

Vi använder mindre traktorer med radodlingshjul så vi kan köra i fält. Man kör fram i tunnlarna och backar ut vid insamling, sen kör man längst in och backar ut vid utsättning.

Man får med sig ca 25 bågar i varje vända. Båglyften är ett egengjort redskap som underlättar vid flytt.

Närodlat

Mer närodlat än så här är svårt att få. Vi ser butiken från odlingen. Men idag åkte skylten ner på vår ”gårdsbutik” Ica Nära i Gripenberg.
Den har suttit uppe hos Alice och Lasse sen i mitten av maj.

Kanske kommer vi igen i år, kanske inte. Vi vet faktiskt inte själva, mot slutet av veckan vet vi.

Årets sista gubbar?

Är det årets sista #obergagubbar vi äter idag? Vi plockar bara 1 gång i veckan nu när temperaturerna är låga, till nästa helg vet vi svaret.
Tunnlarna är helt ouppvärmda, de förlitar sig till fullo på omgivningen.

Mysmat

Mysmat hos oss, det vet ni som följer oss 🍓

#obergagubbar, mozzarella, basilika och balsamicosås toppat med flingsalt 👌

Rudenstams gårdsbutik

Rudenstams Gårdsbutik & Kafé ligger så vackert. Och snygga bilar har de också.
Idag har de fått #obergagubbar levererade. Löp och köp!