Kontakta oss

Translate

Nästan halvvägs

Första blocket med 18 tunnlar är nu klart! Bara 18 dörrpar kvar att göra här sen kan vi stänga för drivning i vårsolen 👍

Nu inväntar vi lägre vind så vi kan fortsätta på nästa block.

Ljuset

Ljuset i tunneln 🌞

Naturen alltså

Naturen alltså 😍 Måste dela med oss hur vackert det var när vi började jobba idag 🌞

Till minnesbanken

Ännu en lyckad dag i fält 🙏🌞 Vilket väder, helt magiskt vackert. Det lägger vi i minnesbanken och tar fram en regnig dag 😊

Äntligen!

Äntligen kom det en dag med mindre vind! Ut i arla ottan och fem tunnlar blev skinnade, dvs påklädda sin folie, innan vi fick bryta pga vinden.

Bara 40 kvar 😅

REKO-utlämning i Tranås

REKO-utlämning är kanon så här i Coronatider eftersom man är utomhus och inte nära varandra då det är stort område och yta man är på 👌 Dessutom massa lokala godsaker.

På bordet har vi nötkorv från en gård vid Örserum, färskostar från Lommaryd, bullar från Falla och päronmust från Gränna 😍 I frysen hamnade lamm från Ulfsbo.

Stötta den lokala handeln

Det är nu viktigare än någonsin att stötta den lokala handeln, tillsammans kan vi göra skillnad.

Vågar du inte gå in till dem pga oro för smittspridning? De flesta verksamheter har alternativa lösningar och är väldigt tillmötesgående. Kontakta dem 🙂

Vi pausar anställningarna

Ansökningstiden för våra sommarjobb inom försäljningsorganisationen gick ut den 15 mars. Till alla er drygt 300 som sökt sommarjobb hos oss vill vi härmed meddela att vi i nuläget pausar anställningarna pga rådande läge med COVID-19. Fortsätt gärna ansöka, men några besked kommer inte att ges under den närmsta tiden tills läget klarnat något.

Inom försäljningsorganisationen så har vi i nuläget inga försäljningskontrakt klara, våra motparter är fullt upptagna med att hantera interna saker i denna hektiska Coronatid. Detta har vi full förståelse för.

På gården har vi de vårarbetare vi i nuläget behöver för att starta upp verksamheten ute i fält. Hur försommaren och plocksäsongen kommer se ut vet vi inte ännu.

Det finns många osäkerheter och oklarheter hos oss, precis som överallt i samhället. Det vi kan säga är att vi tänker på allas bästa och lyder de regler myndigheterna sätter upp.

Chaufför/bärleverantör

Som chaufför hos oss så kör man ut bär till butiker och till våra försäljningsställen i butiksentréer och på torg. Man arbetar som företagets kontakt med försäljningspersonalen i de egna försäljningsstånden. Man monterar upp och tar ned torgstånd på de orter där vi står på torget (Tranås och Eksjö). Man är ansvarig för kvalitetskontroll av varorna man levererar. Man skall även ta emballage och vagnar i retur.

Vi kör veckans alla dagar, man arbetar på rullande schema tillsammans med de andra chaufförerna.

Arbetet utgår från Oberga Gård, som ligger mellan Tranås och Gränna. Du bör alltså vara bosatt i närheten. Du måste ha fyllt 18 år och ha minst B-körkort. God fysik är ett krav då det förekommer en del kroppstungt arbete. God initiativförmåga och erfarenhet av att arbeta självständigt är meriterande då det ofta är snabba puckar och kort beslutsväg.  

Arbetet riktar sig främst till sommarledig gymnasie eller högskoleungdom i åldrarna 18-25 år. Det är ett flexibelt arbete med mycket eget ansvar. Då det är levande gröda vi arbetar med så styr den arbetet. Vi kör dagliga rundor på Höglandet och i södra Östergötland. Bärsäsongen drar i år igång i slutet av maj och håller på till slutet oktober. Skolungdom räknar vi som tillgängliga tom skolorna börjar i augusti/september, så tveka inte att söka bara för att bärsäsongen är längre. Arbetstiderna varierar utefter säsong och tillgång.

Personlig lämplighet, trevlig och glad samt vänligt kundbemötande är egenskaper vi söker hos vår personal i försäljningsorganisationen. Internutbildning sker bredvid van försäljare/chaufför. Tekniskt intresse är en fördel då tidsrapportering och leveranser sker digitalt samt så hanterar man kassaterminal och kortläsare på sina arbetspass.

Vi har kollektivavtal och lönen är reglerad genom detta avtal.

Skicka in en ansökan till jobb.logistik@oberga.se enligt mallen nedan

Information vi efterfrågar:

 • Vad heter du?
 • När är du född?
 • Var bor du?
 • Kontaktinformation: hemadress, hemtelefon, mobiltelefon och epost
 • Under vilken eller vilka perioder kan du jobba/inte jobba? (Viktigt att detta sen stämmer med verkligheten eftersom man anställs efter tillgänglighet och hur det passar ihop med övriga sökandes tider).
 • Ev referenser

Samt så vill vi gärna att du skriver lite om dig själv, vad du gör om dagarna och vad som förgyller din fritid.

Vi tar enbart emot ansökan via epost. Ansökningar som ligger utanför det som är angivet ovan har vi ingen möjlighet att besvara då de har en tendens att ta över våra mailboxar. Vi riktar in oss på de som sökt och håller sig inom kravspecifikationen.

Nu kör vi!

Idag drog vi igång bärsäsongen 2020!
Till mors dag siktar vi på att ha röda #obergagubbar 🍓

Arbeta på Oberga

Vi tar emot ansökningar för gårdsarbete av EU-medborgare samt personer med arbetstillstånd. Vi är medlemmar i Gröna arbetsgivare och har kollektivavtal där villkor och lön regleras.

Vi har ca 15 hektar jordgubbar och hallon på Oberga gård. Plockningen börjar i slutet av maj och avslutas i oktober. Högsäsong med mest personalbehov är från början av juni till mitten av september.

Pontus & Pernilla, ägare

Arbetet är deltid och bären styr när vi arbetar. Minimiålder 18 år eftersom arbetet och arbetstiderna inte lämpar sig för minderåriga.

Skicka in en ansökan till jobb.plock@oberga.se enligt mallen nedan

Information vi efterfrågar:

 • Vad heter du?
 • När är du född?
 • Var bor du?
 • Kontaktinformation: hemadress, hemtelefon, mobiltelefon och epost
 • Under vilken eller vilka perioder kan du jobba/inte jobba? (Har du några resor inplanerade? När börjar skolan igen?)
 • Ev referenser
 • Samt så vill vi gärna att du skriver lite om dig själv, vad du gör om dagarna och vad som förgyller din fritid.

Om du inte är från området finns det möjlighet till boende i gemensamma arbetarbostäder med vandrarhemsstandard.

Vi vill se legitimation där nationalitet och namn framgår innan du får börja arbeta i fält hos oss.

Working at Oberga berry farm

We accept foreign workers at our berry farming company. You must come from inside the EU or have permit to work in Sweden. We are members of the Union and we follow their regulations about salary, insurance and other work regulations.

At the farm we rent we have ca 15 hectars of strawberries and raspberries.
Picking season starts in end of may and ends in october. The peak picking season of strawberries starts in the beginning of june and ends in the middle of september.

Minimum age 18 years because work and working hours are not suitable for minors.

Please send us an application by email to work@oberga.se

We wanna know:

 • Your full name?
 • How old are you?
 • Where are you from? (Town and country).
 • What do you study/work with in your home country?
 • What languages do you speak?
 • Do you have some special skills? (Carpenter, painting, mechanic, truck driver and so on).
 • During what period can you work here?
 • Contact information; address, cellphone, email

If we hire you and you´re not from our region, we offer you to live at the farm accomodation in houses with hostel standard during your working period. Accommodation is all in normal standars houses, primarely in shared rooms with 2-4 beds, in the houses 2-4 rooms share kitchen and bathrooms.

We want to see identification where nationality and name appear before you can start working in the field with us.

If you have any questions, please contact us at work@oberga.se

Bärplockare

Vi söker dig som är morgonpigg och som vill arbeta ute i fält med bärplockning, med start i slutet av maj och fram till oktober. Allt beroende på bärtillgång. Även kortare period är av intresse.

Arbetsuppgifterna är bla att plocka bären, ta bort dåliga bär från plantan, kvalitetsgranska bären och ta dem till plockstationen.

God fysik är en fördel då arbetet innebär en del tunga lyft.

Arbetstiden varierar något över säsongen, man startar under högsäsong kl.04-06 och brukar oftast hålla på till ca kl.13-15 med avbrott för rast mitt i arbetspasset. Ibland förekommer det kvällsplock med. Minimiålder 18 år eftersom arbetet och arbetstiderna inte lämpar sig för minderåriga.

Skicka in en ansökan till jobb.plock@oberga.se enligt mallen nedan. Information vi efterfrågar:

 • Vad heter du?
 • När är du född?
 • Kontaktinformation: hemadress, hemtelefon, mobiltelefon och epost
 • Under vilken eller vilka perioder kan du jobba/inte jobba?

Vi tar enbart emot ansökan via epost. Ansökningar som är ofullständiga eller ligger utanför det som är angivet ovan har vi ingen möjlighet att besvara då de har en tendens att ta över våra mailboxar. Vi riktar in oss på de som sökt och håller sig inom kravspecifikationen.

Vi vill se legitimation där nationalitet och namn framgår innan du får börja arbeta i fält hos oss.
We want to see identification where nationality and name appear before you can start working in the field with us.

Gårdshjälp

Vi söker dig som är morgonpigg och som vill arbeta ute i fält på plockstationen under bärplockningen. Vi brukar börja plocka i slutet på maj och håller på till slutet av oktober. Allt beroende på när bären är mogna. Kan du enbart under sommarlovet är det inget hinder.   

Arbetsuppgifterna är bla att väga in de plockade bären, kvalitetsgranska bären, pricka av plockarnas backar samt att vara ute på fältet och göra stickprovskontroller under plockningen.

God fysik och tekniskt intresse är en fördel. Kan du köra traktor så är det positivt.

Arbetet riktar sig till sommarledig gymnasie och högskoleungdom i åldrarna 16-25 år. Arbetstiden varierar något över säsongen, generellt är det kl.06-15 som gäller.

Lön enl. kollektivavtal.

Skicka in en ansökan till jobb.plock@oberga.se enligt mallen nedan

Information vi efterfrågar:

 • Vad heter du?
 • När är du född?
 • Var bor du?
 • Kontaktinformation: hemadress, hemtelefon, mobiltelefon och epost
 • Under vilken eller vilka perioder kan du jobba/inte jobba? (Har du några resor inplanerade? När börjar skolan igen?)
 • Ev referenser

Samt så vill vi gärna att du skriver lite om dig själv, vad du gör om dagarna och vad som förgyller din fritid.

För att arbeta hos oss skall du som lägst fylla 16 år under det året du söker jobb för (född 2004) eftersom de arbetsuppgifter jobbet som gårdshjälp innebär kräver det.

Vi tar enbart emot ansökan via epost. Ansökningar som ligger utanför det som är angivet ovan har vi ingen möjlighet att besvara då de har en tendens att ta över våra mailboxar. Vi riktar in oss på de som sökt och håller sig inom kravspecifikationen.

Bärförsäljare sommarjobb

Som bärförsäljare hos oss jobbar man självständigt med ansvar för försäljning och kassa. Vi vill betona att tjänsten innebär försäljning av bär, att det inte enbart är att ta betalt som gäller. Du kommer sälja och det gäller att få kunderna att köpa just våra bär. För det behöver du vara öppen och social.

Tjänsten är en deltidsanställning med schemalagda arbetspass om högst 4,5 timmar/pass om man är under 18 år, 5 hrs/pass om man är över det. Allt för att följa den lagstiftning som gäller för minderåriga. Minsta arbetstid är 4 veckor i sträck, upplärning och introduktion tar tid och man behöver sen tid på sig att bli varm i kläderna.

I ansvaret för kassa ingår registrering av artiklar, betalning med såväl kort som kontanter och att ta ut kassarapporter. Med ständig kundkontakt är man företagets ansikte utåt och får självständigt hantera eventuella klagomål och andra problem. Utöver det direkta försäljningsarbetet så ingår uppgifter såsom kvalitetskontroll och inrapportering av aktuellt lagersaldo.

Pontus & Pernilla Netler, ägare

Personlig lämplighet, trevlig och glad samt vänligt kundbemötande är egenskaper vi söker hos våra försäljare. Tekniskt intresse är en fördel då tidsrapportering sker digitalt samt så hanterar man kassaterminal och kortläsare på sina arbetspass.

Internutbildning sker i tre steg;

 • genom att titta på en film om arbetet
 • gemensam infoträff
 • intropass bredvid van försäljare

Det är ett flexibelt arbete med mycket eget ansvar. 

Arbetsplatsen är utanför Icabutiker där vi hyr försäljningsplats samt kylplats och på torg. Tillgång till toalett finns.
Arbetet som bärförsäljare riktar sig till sommarledig gymnasieungdom i åldrarna 16-17 år.

Vi har kollektivavtal avseende detaljhandel med Handelsanställdas förbund.
Lönen är reglerad genom detta avtal och går i en trappstege utifrån ålder.

För att arbeta hos oss skall du som lägst fylla 16 år under det året du söker jobb (född 2004) för eftersom de arbetsuppgifter jobbet som bärförsäljare innebär kräver det. 

Skicka in en ansökan enligt mallen nedan till den mail som matchar den ort du söker till:

jobb.aneby@oberga.se
jobb.eksjo@oberga.se
jobb.tranas@oberga.se
jobb.nassjo@oberga.se

Information vi efterfrågar:

 • Vad heter du?
 • När är du född?
 • Var bor du?
 • Kontaktinformation: hemadress, hemtelefon, mobiltelefon och epost
 • Under vilken eller vilka perioder kan du jobba/inte jobba? (När slutar du skolan? Har du några resor inplanerade? När börjar skolan igen? Viktigt att detta sen stämmer med verkligheten eftersom man anställs efter tillgänglighet och hur det passar ihop med övriga sökandes tider).
 • Ev referenser

Samt så vill vi gärna att du skriver lite om dig själv, vad du gör om dagarna och vad som förgyller din fritid.
Bifoga gärna ett foto på dig så att vi får ett ansikte på namnet.

Vi tar enbart emot ansökan via epost. Ansökningar som ligger utanför det som är angivet ovan har vi ingen möjlighet att besvara. Vi riktar in oss på de som sökt och håller sig inom kravspecifikationen.

För orter där vi inte har försäljning så kan vi tipsa om våra länkar till kollegor ute i högerkanten.

Bärförsäljare behovsanställning

Arbetet gäller försäljning innan sommarlovet för sommarjobbarna börjar, från början av juni till midsommar med chans till förlängning.

Som bärförsäljare hos oss jobbar man självständigt med ansvar för försäljning och kassa. Vi vill betona att tjänsten innebär försäljning av bär, att det inte enbart är att ta betalt som gäller. Du kommer sälja och det gäller att få kunderna att köpa just våra bär. För det behöver du vara öppen och social.

Tjänsten är en deltidsanställning med schemalagda arbetspass.

I ansvaret för kassa ingår registrering av artiklar, betalning med såväl kort som kontanter och att ta ut kassarapporter. Med ständig kundkontakt är man företagets ansikte utåt och får självständigt hantera eventuella klagomål och andra problem. Utöver det direkta försäljningsarbetet så ingår uppgifter såsom kvalitetskontroll och inrapportering av aktuellt lagersaldo.

Personlig lämplighet, trevlig och glad samt vänligt kundbemötande är egenskaper vi söker hos våra försäljare. Tekniskt intresse är en fördel då tidsrapportering sker digitalt samt så hanterar man kassaterminal och kortläsare på sina arbetspass.

Det är ett flexibelt arbete med mycket eget ansvar.

Arbetsplatsen är utanför Ica och på torg där vi hyr försäljningsplats. Tillgång till toalett finns.

Vi har kollektivavtal avseende detaljhandel med Handelsanställdas förbund.
Lönen är reglerad genom detta avtal och går i en trappstege utifrån ålder.

Skicka in en ansökan senast 31 maj enligt mallen nedan till den mail som matchar den ort du söker till:

jobb.aneby@oberga.se
jobb.eksjo@oberga.se
jobb.tranas@oberga.se
jobb.nassjo@oberga.se

Information vi efterfrågar:

 • Vad heter du?
 • När är du född?
 • Var bor du?
 • Kontaktinformation: hemadress, hemtelefon, mobiltelefon och epost
 • Under vilken eller vilka perioder kan du jobba/inte jobba? (Viktigt att detta sen stämmer med verkligheten eftersom man anställs efter tillgänglighet och hur det passar ihop med övriga sökandes tider).
 • Ev referenser

Samt så vill vi gärna att du skriver lite om dig själv, vad du gör om dagarna och vad som förgyller din fritid.
Bifoga gärna ett foto på dig så att vi får ett ansikte på namnet.

Vi tar enbart emot ansökan via epost. Ansökningar som ligger utanför det som är angivet ovan har vi ingen möjlighet att besvara. Vi riktar in oss på de som sökt och håller sig inom kravspecifikationen.

För orter där vi inte har försäljning så kan vi tipsa om våra länkar till kollegor ute i högerkanten.

Tranås torg

Sista rycket

Igår blev vi klara med sista utearbetet och därmed förklarar vi bärsäsongen 2019 som helt avslutad.
Nu väntar efterlängtad ledighet, i mitten av mars startar utearbetandet på bärsäsongen 2020.

TACK för i år!

Ugnspannkaka

Familjens 10-åring är en baddare på att göra ugnspannkaka. Idag blev halva naturell och andra halvan med #obergahallon 👌
Se så hög den är! Och god 👌

Nu är det helt slut

Årets sista färska bär åts idag 😍🍓😊

Nu är det helt slut för i år med egna färska bär.
I maj hoppas vi åter igen plocka våra #obergagubbar. Håll ut! 

TACK alla fantastiska kunder för ännu ett långt bärår tillsammans med oss <3

 

Jordgubbspaj

Vi gillar paj som ni kanske märkt, mest blir det smulpaj. Det är enkelt och går snabbt.
Denna gång var det 9-åringen i familjen som var degmakare 🙂

Sista färska bären för i år

2019 års absolut sista färska bär hos oss ❤️🍓😍

Vardagslyx

Smaskig kvällsdryck, lite vardagslyx 😍
Frysta #obergahallon mixade med svensk mjölk och dulce de leche glass från vännerna på Ryssbyglass 👌

#obergabärodling #oberga #närproducerat #närodlat #lokalproducerat #frånegenodling #svenskabär #svenskahallon #svensktsigill #småländskabär #småländskmat #smålandsbär #smålandshallon #handlalokaltsåklart #handlalokalt #handlalokaltärbraförstan #schysstahallon #goahallon #obergahallon #ryssbyglass #äktavara #äktaglass

Styckfrysta hallon

Så här blir våra frysta #obergahallon 😊
Bara in med askarna i frysen och vips så är det styckfryst 👌

Vi älskar bär

❤️❤️❤️

Årets sista kund!

Årets sista kund! Tack alla härliga kunder som handlat våra bär under 2019 🙏🙏🙏
REKO-utlämning i Linköping, så passande med sista bären idag och att skördesäsongen är slut just på halloween 🎃

Visste du att ursprunget till halloween är en keltisk skördefest kallad Samhain i Irland och Skottland som firades den 31 oktober när skördesäsongen var slut och vinterhalvåret började? Då trodde man att de döda återvände till jorden, och man tände eldar för att skrämma bort häxor och onda andar som också härjade fritt denna kväll. Barn gick från dörr till dörr och sjöng bort de onda andarna och fick något som tack för detta. En tradition utvandrande kelter tog med sig världen över.

#obergabärodling #oberga #obergagubbar #närproducerat #närodlat #lokalproducerat #frånegenodling #svenskabär #svenskajordgubbar #svensktsigill #småländskmat #smålandsbär #smålandsjordgubbar #lokalmat #höglandsbär #småländskajordgubbar #småländskabär #handlalokaltsåklart #handlalokalt #handlalokaltärbraförstan #schystagubbar #goagubbar #obergajordgubbar