Kontakta oss

Translate

  • Bulgarian
  • English
  • Lithuanian
  • Polish
  • Swedish

Jordgubbar

Hos oss på Oberga Bärodling så sker allt jordgubbsodlande på svart matt plastlist med droppbevattning under plastlisten. Jordgubbarna odlas i dubbla rader på upphöjda bäddar. Vatten och näring tillförs via droppet.

Vi är certifierade enligt IP SIGILL:s regelverk för alla våra bär och får därmed märka våra produkter med Svenskt Sigill. Detta odlingssätt innebär bla att vi utifrån givna regler skonar miljön, säkrar kvaliteten och säkerheten på våra produkter samt är måna om arbetsmiljön.

Svenskt Sigill

Svenskt Sigill

Vi använder oss av frigoplantor, frysta barrotade plantor för 60 dagars produktion. Dvs 60 dagar efter plantering så ger de skörd, en liten sådan första året dock.

Vi odlar i tunnel, ca 1 ha, och så odlar vi på friland, ca 14 ha. All odling på Oberga sker i marken. På friland har vi till största del sorten Honeoye som ger tidig produktion, Sonata som kommer därefter och sist den sena sorten Malwina. Däremellan har vi flera sorter som går omlott och avlöser varandra. Vi har tre brittiska sorter; Fenella, Lucy och Elegance. Vi har lite Rumba och så har vi Salsa. I tunnlarna odlar vi enbart Honeoye.

Till tunnelodlingen så har vi 9 stycken 120-130 meter långa Super Solo tunnlar från brittiska Haygrove. I tunnel kan man tidigarelägga och förlänga odlingssäsongen. Tunnelodling innebär ett tält över bären, som alltså fortfarande odlas i jorden. Tunnlarna skyddar mot väder och vind.

Under 2014 uppgår den odlade arealen jordgubbar till ca 15 ha.