Kontakta oss

Translate

Säljtävlingen är avgjord

I år har vi haft en tävling bland de anställda för att höja korthandeln i våra egna försäljningsstånd. Vi insåg att vi alla gemensamt måste jobba för att ändra ett köpbeteende då kontanter innebär en risk för ungdomarna som arbetar åt oss. Där är försäljarna själva ett viktigt medel för att nå er kunder och få er att tänka annorlunda. Vårt budskap har varit: Vi tar inte bara gärna kort, vi tar helst kort!

Det har varit en tvåstegstävling, dels har våra 7 orter (Mjölby, Boxholm, Tranås, Aneby, Eksjö, Nässjö och Jönköping) tävlat mot varandra om att få högst andel kortköp på orten. Sen så har det även varit en individuell del där bästa enskilda försäljaren med högst andel kortköp vinner.

Priser i tävlingen: 500 kr/person i vinnande lag och 1000 kr för bästa enskilda försäljare.

Kortandelen har i år varit hela 55%! 2014 låg vi på 40%, så det är ett rejält skutt uppåt som försäljarna jobbat fram. Bra jobbat allihopa!

Priset till bästa enskilda försäljare går till… SARA i Aneby!
Grattis, du har jobbat hårt och fått hela 81,3% av din försäljning betald med kort utanför Ica Supermarket i Aneby!

Sara

Sara

Topp 3 enskilt:
1. Sara Aneby 81,3%
2. Ingrid Boxholm 73,4%
3. Rosita Boxholm 72,6%

Bästa ort är… BOXHOLM! 65% kortandel, bra jobbat av hela gänget!

Boxholm 2015

Boxholm 2015

Vinnarteamet som sålt Obergagubbar utanför Ica Nära i Boxholm i år består av Rebecca, Wilma, Rosita, William, Madelene och Ingrid

Topp 3 ort:
1. Ica Nära Boxholm
2. Ica Supermarket Eksjö
3. Netto Jönköping Vätterslund

Stort tack till alla kunder som hjälpt oss alla på Oberga att höja säkerheten! Nästa år siktar vi högre, tillsammans fixar vi det!

Alla försäljare som varit anställda över 2 veckor har deltagit i tävlingen. Vinnarna kontaktas även via mail. Av säkerhetsskäl presenteras ingen fullständig resultatlista här. 

Slut för i år!

Slut för i år

Slut för i år

Nu är samtliga egna försäljningsstånd stängda och vi håller även på att avsluta bärleveranserna till bygdens butiker.
Efterfrågan på sommarbär sjunker snabbt när hösten smyger sig på.

Nu har vi bara knappa 2 hektar bär av sorten Malwina som vi plockar på 3 gånger i veckan, dessa bär går i parti norrut.

Nu väntar 2 månader med höstarbete och förberedelser inför kommande år för oss. Sen tar vi ledigt fram till februari då säsongen startar igen för oss.

Tack för i år säger vi till alla våra anställda, kunder och följare! Utan er är vi ingenting.
På återseende i maj 2016 :-)

90 dagar!

I 90 dagar har vi haft öppet i egen regi i år. Men nu är det över.

Idag är sista dagen att handla Obergagubbar i våra egna försäljningsstånd.
Framöver så går det vi plockar i partiförsäljning.

Hjälpreda

Hjälpreda

Sista veckan i egen regi

Sista bärveckan hos oss på Oberga är kommen, på lördag bommar vi igen de 2 sista egna försäljningsställena och kommer enbart leverera i parti till grossist framöver tills bären är helt slut.

Öppettider i veckan:
– Tranås Ica (vardagar kl.10-18, lördag kl.10-14)
– Nässjö Ica (vardagar kl.10-19, lördag kl.10-14)

samt:
– Tranås torg fredag kl.08-17:30

Sommarkärlek

Sommarkärlek

Hur lång är säsongen i år?

Hur länge kommer vi ha bär? Det är en fråga vi själva har svårt att svara på, det är ett nyckfullt bärår. Eftersom sommaren verkar fortsätta så mognar de gröna karten fortsatt fram till bär. Vi fortsätter så länge tillgång och efterfrågan finns.

Kommande vecka har vi enbart öppet i egen regi på:
– Tranås Ica (kl.10-18)
– Nässjö Ica (kl.10-19)

samt:
– Tranås torg fredag

Flytt i Eksjö

Nästa veckoslut är det Eksjö stadsfest och vi får inte vara på vår ordinarie plats på Eksjö torg på hela veckan. Vi är istället hänvisade till odefinierad plats på Södra Storgatan, och eftersom de flesta av oss går på gamla vanor så brukar väldigt få hitta oss när vi flyttas dit.

Sista dag i Eksjö blir på lördag 22 aug.

3 månader!

I 3 månader har vi nu plockat jordgubbar, helt otroligt!

Mitten av maj

Mitten av maj

Bilden är från mitten av maj. Första röda gubben är skådad. Och vi fortsätter, vi har till och med fått anställa 5 nya försäljare för att kunna hålla öppet egen försäljning nu efter att skolorna börjat.

Vi finns på:
-Tranås Ica
-Tranås torg
-Boxholm Ica
-Eksjö torg
-Nässjö Ica

Tyvärr räcker försäljnings och logistikpersonalen inte till att bemanna Aneby Ica och Eksjö Ica, där finns våra bär i butikens fruktavdelning. Samt så levererar vi till ett flertal butiker i närområdet så länge det finns efterfrågan på våra lokala bär.

Sommaren fortsätter!

Än är inte sommarn över, vi har fortsatt öppet i egen regi på:
– Tranås torg
– Tranås Ica
– Boxholm Ica
– Aneby Ica
– Eksjö torg
– Nässjö Ica

Öppettider finns här

Malwina

Malwina

Utöver detta så levererar vi till flertalet Icabutiker: Gripenberg, Eksjö, Ödeshög, Huskvarna, Mjölby, Berga Linköping, Johannelund Linköping och Vikingstad.

Vi levererar även till: Preem Tranås, Hemköp Tranås, Hugos Livs Örserum, Grenna glass Gränna, Krysset lanthandel Ölmstad, Bleckenstads gårdsbutik och Hemköp Mjölby.

 

Sommarkärlek

Sommarkärlek

Bärförsäljare sökes i Tranås och Eksjö

Vi ser ännu inte slutet på säsongen, vi har bara precis börjat plocka på de sena fälten. Vi skulle därför behöva förstärka försäljarorganisationen i Tranås och Eksjö from måndag 10 aug. Varaktighet ca 2 veckor.

Mer om arbetet hittar du här

Arbetsvilliga ungdomar

Idag var det extra kul att öppna tidningen. Framsidan av Tranås Tidning pryds av våran anställde Hugo. En driven ung man, det visste vi ju redan. Igår prisades hans företagsidé när entreprenörsskolan UngDrive hade avslutning i stadshuset.

Hugo arbetar varje morgon från kl.05 på plocket som kvalitetskontrollant på tjänsten gårdshjälp. På bilden inne i tidningen ser vi även en av våra chaufförer Zaki, som utöver sitt logistikjobb hos oss också gått entreprenörsskolan i sommar.

Kom inte och säg att ”ungdomar” är lata, dessa killar har kört med dubbla jobb större delen av sommaren. Imponerande! Det bådar gott för framtiden att ha så engagerade ungdomar i samhället.

Vi vill även passa på att ge alla våra ungdomar inom plock/försäljning/logistik en stor eloge för er arbetsvilja och arbetsmoral. 65 stycken är ni i år som sommarjobbar hos oss. Ni har självmant sökt jobb hos oss, ni har sedan med bravur utfört arbetet som är mer än att bara väga in backar, köra lastbil eller ta betalt för bär. Det är ganska så komplexa tjänster vi har eftersom verksamheten består av levande gröda och direktkontakt med plockare och kunder. Det är många gånger snabba ryck och sällan likadant från en dag till annan. Hurra för er! Utan era insatser vore vi inget.

Oväntat bra

Idag gav jordgubbsplocket mycket för att vara på denna del av säsongen, så vi tar fram våra rabatter igen lagom till det härliga och soliga jordgubbsätarvädret träffar oss.

Gällande priser är:
1 ask – 35 kr
2 askar – 60 kr (dvs fler än 2 askar: 30 kr/ask)
Helback (15 askar) – 400 kr plus pant på 20 kr för backen

Hallon har vi just nu god tillgång på.
Gällande priser är:
1 ask – 25 kr
3 askar – 60 kr (dvs fler än 3 askar: 20 kr/ask)
Helback (14 askar) – 250 kr plus pant på 20 kr för backen

(Priserna är ändrade och ovanstående är inaktuell information)

Plockning pågår

Plockning pågår

Malwina

Nu börjar vi plocka på söta fröken Malwina, de på bilden som plockades idag är planterade i maj i år.

Malwina

Malwina

På export till Östergötland

En dag i veckan som gick så ringde man smått desperat norrifrån och efterlyste lokala bär. De östgötska hade tagit tvärt slut.
Som den fd scout logistikPontus han är, var svaret såklart: alltid redo!

Redan samma dag rullade våran norrgående lastbil ännu längre norrut upp till Linköping och Ica Berga. Även Ica Ödeshög, Ica Mjölby och Hemköp Mjölby hörde av sig med samma budskap. Så nu finns våra bär där med. From imorgon kommer även Ica Vikingstad att sälja våra bär.

Nyplockat

Nyplockat

Ändrade öppettider

From 3 augusti så har vi öppet i egen regi på våra 5 Icabutiker och på våra 2 torg.
För att få ihop plock och logistik så öppnar vi något senare på torgen de dagar det inte är torgdag.

Tranås torg
Måndag-torsdag kl.11-18
Fredag kl.08-18
Lördag kl.09.30-13:30

Tranås Ica
Måndag-fredag: kl.09-18
Lördag-söndag: kl.09:30-18

Boxholm Ica
Alla dagar kl.10-18

Aneby Ica
Alla dagar kl.10-18

Eksjö Ica
Stängt måndag (våra bär finns inne på fruktavdelningen)
Tisdag-söndag kl.10-18

Eksjö torg
Måndag-torsdag kl.09:30-18
Fredag kl.08-18
Lördag kl.09.30-14

Nässjö Ica
Måndag-fredag: kl.09-18
Lördag-söndag: kl.09:30-18

Jönköping Netto Vätterslund, Jönköping Netto Hagaberg och Mjölby Netto har stängt för säsongen.

Frukt är gott

Frukt är gott

Bärförsäljare

Som bärförsäljare hos oss jobbar man självständigt med ansvar för försäljning och kassa. I ansvaret för kassa ingår registrering av artiklar, betalning med såväl kort som kontanter och att ta ut kassarapporter. Med ständig kundkontakt är man företagets ansikte utåt och får självständigt hantera eventuella klagomål och andra problem. Utöver det direkta försäljningsarbetet så ingår uppgifter såsom kvalitetskontroll och inrapportering av aktuellt lagersaldo.

Personlig lämplighet, trevlig och glad samt vänligt kundbemötande är egenskaper vi söker hos våra försäljare. Internutbildning sker bredvid van försäljare. Tekniskt intresse är en fördel då tidsrapportering sker digitalt samt så hanterar man kassaterminal och kortläsare på sina arbetspass.

Det är ett flexibelt arbete med mycket eget ansvar. Då det är levande gröda vi arbetar med så styr den arbetet.

Arbetsplatsen är utanför Icabutiker där vi hyr försäljningsplats samt kylplats och på torg. Tillgång till toalett finns.

Arbetet som bärförsäljare riktar sig främst till sommarledig gymnasie och högskoleungdom. Arbetet är en deltids timanställning där man som längst arbetar 4,5 hrs/pass om man är under 18 år, 5 hrs/pass om man är över det. Försäljningsperioden brukar starta i början av juni och avslutas i augusti.

Vi har kollektivavtal avseende detaljhandel med Handelsanställdas förbund. Lönen är reglerad genom detta avtal och går i en trappstege utifrån ålder.

För att arbeta hos oss skall du som lägst fylla 16 år under det året du söker jobb för eftersom de arbetsuppgifter jobbet som bärförsäljare innebär kräver det. Det kvittar tyvärr hur bra du är, vi får inte anställa någon född efter 1999.

Skicka in en ansökan enligt mallen nedan till den mail som matchar den ort du söker till

jobb.aneby@oberga.se
jobb.boxholm@oberga.se
jobb.eksjo@oberga.se
jobb.jonkoping@oberga.se
jobb.mjolby@oberga.se
jobb.tranas@oberga.se
jobb.nassjo@oberga.se

Information vi efterfrågar:

Vad heter du?
När är du född? Fullständigt personnummer (10 siffror).
Var bor du?
Kontaktinformation: hemadress, hemtelefon, mobiltelefon och epost
Under vilken eller vilka perioder kan du jobba/inte jobba? (När slutar du skolan? Har du några resor inplanerade? När börjar skolan igen?)
Referenser

Samt så vill vi gärna att du skriver lite om dig själv, vad du gör om dagarna och vad som förgyller din fritid.
Bifoga gärna ett foto på dig så att vi får ett ansikte på namnet.

Vi tar enbart emot ansökan via epost.
Vi har ingen möjlighet att ordna boende, du måste själv kunna ta dig till oss.

För orter där vi inte har försäljning så kan vi tipsa om våra länkar till kollegor ute i högerkanten.

Sommar på tallriken

Lite somrig kvällsmat piggar upp. Allt utom mozzarellan och balsamicosåsen är egenodlat.

Mozzarella, ordgubbar, basilika, balsamicosås och flingsalt. Mums så gott!

Ryssbyglass

Ryssbyglass driver en fantastisk verksamhet på sin gård utanför Nässjö.

Gårdens kor står för en stor del av ingredienserna i glassen.
Jordgubbsglassen är på Obergabären som skeppades dit för någon vecka sedan.

 

Stängt i Jönköping

Dystert läge

Dystert läge

Så här dystert är läget över länet. Vi tog igår beslutet att temporärt stänga våra mest väderutsatta försäljningsställen.
Tillsvidare håller vi Jönköping Hagaberg och Jönköping Vätterslund stängda.

Vi har öppet som vanligt på:
– Tranås Ica, Tranås torg, Nässjö Ica och Eksjö torg kl.9:30-18:00
– Aneby Ica, Eksjö Ica, Boxholm Ica och Mjölby Netto kl.10:00-18:00

Hallon

Under eftermiddagen levererar lastbilarna ut dagens hallonplock både norrut och söderut. Jönköping hinner vi dock inte till idag.

Styckpris – 25 kr/ask
3 askar eller mer – 20 kr/ask

Bären är väldigt stora för tillfället, så vikten per ask är väldigt ungefärlig. Varje back är vägd in vid plockning till runt 2 kg bär, dvs ca 150 g/ask. Vi kan inte fylla mer än fullt i backarna, sen ramlar det av. Därför anger vi ingen absolut vikt. Askarna är typade för 140 g bär.

Ändrade öppettider

Idag tvingade vädret oss att stänga tidigare i Mjölby, Boxholm och Jönköping Hagaberg. Det är ställen där vi står ute och är ganska så oskyddade mot mycket regn och kraftig blåst. Dessa ställen kommer förbli stängda under söndagen med då prognosen inte ser särskilt lovande ut.

Vi har öppet som vanligt på:
– Ica Tranås och Ica Nässjö kl.9:30-18:00
– Ica Aneby, Ica Eksjö,och Jönköping Vätterslund kl.10:00-18:00

Sovmorgon

Vi går mot mörkare tider, och i takt med att solen går upp allt senare så måste vi vänta längre innan vi kan börja plocka. Det måste vara ljust nog för alla att skilja rött från grönt. En annan faktor är temperaturen. Är det kallt kan vi plocka längre in på dagen utan att kvaliteten påverkas.

För tillfället plockar vi på vår näst senaste sort, Salsa, och hälften av våra ny planteringar. Nästa vecka kommer Malwina, tror vi. Det är vår allra senaste sort, och den mognar lååååångsamt. Det finns dessutom nyplanterade Malwina som kommer ännu senare.

Enligt nuvarande prognos kommer det finnas jordgubbar och hallon åtminstone tre veckor i augusti. Högsäsongen är dock slut redan efter helgen.

Hallonen börjar så sakta att mogna

Idag gjorde vi första hallonplocket, det gav bara drygt 4 backar, men 4 är mer än 0 :-)
2 backar finns till försäljning på torget i Tranås och 2 finns på torget i Eksjö.

Snart så mognar det fram så att vi kan börja plocka dagligen, då går det ut hallon till alla egna försäljningsställen.
För att det skall mogna på i rätt takt behövs dock lite tätare besök av solen.

Vi har även ett försök i år med att odla hallon i tunnel. Det ser väldigt lovande ut. Det är fullvuxna plantor vi satt in som det bara tas en skörd på. Det finns stora fördelar med att ha tak över dem, hallon ogillar vatten från ovan och kvaliteten blir lätt lidande. Med ettårig kultur minskar man även på ogrästryck och skadedjursangrepp.

En avgrävd och två brunna kablar…

Nu har SVT Väst en nyhet om kommunikationsfelet som även drabbat oss. Vårt interna system finns hos ett företag som har sina servrar anslutna via just denna kabel…

Klen tröst att fler är drabbade. Ett gäng kabelrallare lär ha en lång natt framför sig.

Problemen är dock inte värre än att vi kommer öppna som vanligt.

Hålla eller rulla tummarna?

Vår verksamhet är mer beroende av internet än man först kan tro. Och många funktioner ligger i molnet, eller hos externa leverantörer. Exakt var och hur det faktiskt fungerar spelar inte så stor roll så länge allt fungerar.

Just nu fungerar det inte. Felet verkar ligga hos Tele2. Och problemet verkar gå så djupt att man inte ens kan ringa dem. Dessutom är det ju både helg och semester så det är inte självklart att någon ens jobbar med det.

För det mesta fungerar allt dock väldigt bra. Värst hittills var det 2012. Då vattenfylldes serverhallen där vår hemsida och e-post finns. Tog nästan två veckor innan allt fungerade bra igen. Tror just den leverantören lärde sig.

Återstår nu hur länge vi får hålla eller rulla tummarna idag.

Driftstörning.

Driftstörning.

En tur till torget

Idag fick jag rycka in som chaufför tidigt på morgonen. Helt planerat dock. Just denna helg är vi lite underbemannade och inte ens våra superduktiga sommarjobbare fixar att vara på två ställen samtidigt.

Öppning av torgståndet i Eksjö.

Öppning av torgståndet i Eksjö.