Kontakta oss

Translate

 • Bulgarian
 • English
 • Lithuanian
 • Polish
 • Swedish

Slut för i år

Nu är 2014 års bärsäsong på Oberga över. Tack för i år!

Sista dagen med samtliga ställen öppna

Idag är sista dagen för denna säsong med samtliga försäljningsställen öppna! Bitterljuvt minst sagt.

Det kommer finnas bär några dagar till, men nu minskar vi ner antalet försäljningsställen och tar säsongen 2014 dag för dag.

Riktigt ont om jordgubbar

Den senaste veckan har tillgången på jordgubbar varit begränsad. Säsongen har varit rekordtidig. Vår riktigt sena sort, Malwina, verkar dock inte bry sig nämnvärt om detta, utan börjar mogna som vanligt i slutet av Juli. Detta gör att vi knappt har några fält att plocka. De närmaste dagarna blir riktigt tuffa…

 

Regn och röta

Nu ser vi tydligt följderna av allt regn den gångna veckan. På flera av våra fält har väldigt många jordgubbar börjat ruttna innan de ens mognat.

Resultatet av detta är både minskad tillgång och en del kvalitetsproblem.

Våra jordgubbar plockas på ackord. Varje back kontrolleras och vägs innan den lämnar fältet, men det är väldigt svårt att hitta alla ruttna jordgubbar, både plockarna och för oss som kontrollerar. Och det varierar väldigt från person till person hur duktiga plockarna är på att sortera bort dåliga bär.

Våra försäljare är instruerade att kontrollera minst en ask per back. I mån av tid skall alla askar kontrolleras. Allt för att du som kund inte skall få dåliga bär i asken du köper.

Har du som kund trots allt drabbats av dåliga bär? Mycket tråkigt att höra. Men vi har 100% garanti på våra bär. Vänd dig direkt till något av våra försäljningsstånd så ersätter vi de dåliga bären. Ta gärna med den tomma asken och kvittot.

Sensäsong

Årets rekordtidiga start innebär tråkigt nog också att jordgubbarna blir färre tidigare än vanligt också. Vi kommer ha jordgubbar minst en månad till, men inte lika gott om dem som tidigare.

Idag minskade tillgången i våra fält dramatiskt, därför är nu kampanjen för hela backar slut. Och den kommer inte tillbaka mer i år. Plockningssäsongen går in i en ny fas, det vi brukar kalla sensäsong. De stora fälten som var klara till midsommar är nu slutplockade.

Slutet för just de fälten kom lite snabbare än väntat pga dålig väder. Vi kan helt enkelt inte plocka de siste omgångarna när bär inte håller rätt kvalitet.

Slutspurt för helbackar

Nu är vi inne på slutspurten för kampanjen på hela backar. Vi vågar inte lova priset mer än en dag i taget nu. Det troligaste är att den avslutas under helgen.

Passa på att handla nu!

Jordgubbarna är dock inte slut på långa vägar. Har faktiskt fält som fortfarande blommar! Enligt nuvarande prognos kommer vi ha bär till försäljning under hela Juli. Men i takt med att mängderna minskar kommer vi också avsluta leveranserna till vissa orter.

Ingatorps Sommarmarknad

På torsdag den 3/7 är det dags igen!

Vi kommer ha ett specialpris på hela backar, håll utkik efter annons i Vimmerby Tidning.

Trevlig Midsommar!

Nu vill vi som ägare av Oberga Bärodling önska alla våra fantastiska kunder och anställda en riktigt trevlig midsommar.

Dags att njuta av den svenska sommaren!

Behöver du handla mer jordgubbar? Alla ICA butiker vi normalt står utanför har våra bär till försäljning så länge butiken har öppet.

Imorgon har vi våra försäljningsstånd öppna på följande butiker kl10:00-18:00:

 • ICA Supermarket, Aneby
 • ICA Nära, Boxholm
 • ICA Supermarket, Eksjö
 • ICA Kvantum, Nässjö
 • ICA Kvantum, Tranås
 • Netto, Mjölby
 • Netto, Vätterslund
 • Netto, Hagaberg/Hovslätt

Borta från Facebook

Vår sida på Facebook ligger just nu nere.

Oberga Bärodling är ett litet familjeföretag som drivs av mig, min hustru och våra säsongsanställda. Eftersom vi båda jobbar praktisk i företaget med olika sysslor som administration, plockning och distribution så hinner vi för tillfället inte svara på alla meddelanden via e-post eller Facebook.

Vi har inga hemligheter i vår verksamhet, men det är väldigt tidskrävande att bemöta alla frågor på ett sakligt och bra sätt. Jag hoppas att ni kan visa förståelse för att vi ägnat en del av söndagen åt att umgås med våra barn istället för att hantera massvis av meddelanden baserade på påståenden snarare än frågor.

Eftersom tonen i frågorna blev fel och många av frågorna ställdes som kommentarer på olika inlägg valde vi först att ta bort kommentarer, men tvingades tillslut helt stänga vår sida.

Det känns väldigt tråkigt att tvingas stänga ner en av de kanaler vi använder för att just visa att vi inte har några hemligheter. Vi hoppas kunna fortsätta detta arbete, men om våra inlägg missbrukas så som skett idag tvingas vi helt avstå från sociala medier. Och jag lovar att så fort vi kan och hinner kommer vi sakligt besvara frågor ställda i rätt forum.

Ni som verkligen är intresserade av ett svar är välkomna att kontakta oss på info@oberga.se, och lämna då ett telefonnummer så kontaktar vi er i tur och ordning.

Ni som har lämnat kommentarer eller skickat meddelanden till oss bör nu ha fått en förfrågan om kontaktinformation. Några enstaka av er har jag redan hunnit ringa under sen eftermiddag innan batteriet i den smarta telefonen gav upp helt.

Sylta, safta och frys in!

Eller varför inte bara frossa i supergoda nyplockade jordgubbar?

I år har vi en rekordtidig jordgubbssäsong, allt ligger nästan en månad före normalen. Nu är det hög tid att fylla förråden inför vintern. Skjut inte upp detta till semestern, då kan det i värsta fall börja bli svårt att får tag i jordgubbar…

Syltdags

Vi har just nu kampanj på hela backar. Det går bra att handla direkt i alla våra försäljningsställen. I mindre butiker får man dock beställa backen för leverans nästa dag.

I år kommer vi inte ha någon självplockning.

 

 

Nytt försäljningsställe

Hej å hå, nu öppnar vi ytterligare ett ställe! From i eftermiddag finns våra närodlade bär att köpa utanför Hemköp i Tranås.

Pst, du vet väl att du handlar schyssta bär direkt från odlaren? Försäljarna har dessutom avtalsenlig lön enl kollektivavtal med Handels.

Obergagubbar

Obergagubbar

Bär i mat

Idag blir det köttfärssås á la Oberga. Tomaterna byter vi ut mot jordgubbar.

Lök och vitlök är fräst och svampen likaså. Sen bryns köttet och därefter får allt sällskap av 2 askar jordgubbar. Sen får det koka ihop och kryddas upp. Mums!

Studenttider

Studentutspring i Eksjö idag. Mycket att göra, lite svårt att höra kunderna när bilarna kör förbi.

Bland studenterna finns dessutom två av våra chaufförer. Grattis till er Christoffer och Robin!

Student

Studiebesök

Bregottfabriken kom på studiebesök vid 4-tiden imorse och undrade nyfiket vad vi gjorde 
Studiebesök

Hur snoppar ni era bär?

Hur snoppar ni er bär?

Vi använder en vass skalkniv, då får man bara med den gröna flugan. Och iom att kniven är vass så behöver man inte hålla så hårt i bäret. Dvs man bibehåller kvalitén.

Vid direktkonsumtion så utförs detta direkt ur ask ner i tallrik vid bordet. Vi sköljer enbart våra bär om det finns jordstänk efter regnigt väder.

Snoppning

Snoppning

Jordgubbstyg

Liandlo:s nya jordgubbstyg, ett måste för sytoken i hushållet 

Jordgubbstyg

Öppettider 7 juni

Lördag 7 juni, första dagen för året då samtliga våra försäljningsställen är öppna!

Här är dagens öppettider i våra egna försäljningsstånd:

Ica Tranås: 08:00 – 19:00
Torget Tranås: 09:00 – 13:30
Ica Boxholm: 08:00 – 19:00
Netto Mjölby: 10:00 – 18:00
Ica Aneby: 09:00 – 17:00
Ica Eksjö: 08:00 – 19:00
Torget Eksjö: 08:00 – 14:00
Ica Nässjö: 08.00 – 19:00
Netto Vätterslund Jönköping: 10:00 – 18:00
Netto Hagaberg Jönköping: 10:00 – 18:00

Ica: Övriga tider så finns bären till samma pris inne i butiken

Nyplockade gubbar

Nyplockade gubbar

 

Betala helst med kort

Vilken jordgubbsdag! Nästan slutsålt överallt.

Imponerande att hela 45% av försäljningssumman är betald med kort idag.
Tack för att ni hjälper oss stärka säkerheten för våra försäljare! Bara 55% kvar… ;-) 

Helst kort

Helst kort

Grattis Sverige!

Grattis Sverige på din dag, hurra hurra hurra!
Grattis Sverige!

Jönköping och Mjölby

Idag öppnar vi upp för säsongen utanför Netto i Mjölby! Julia kommer ni hitta där från klockan 09:30.

Vi kör även en smygöppning i Jönköping över långhelgen, idag hittar ni Obergagubbar utanför Netto Vätterslund från klockan 14, Molly kommer stå och sälja där. Under långhelgen finns vi på både Vätterslund och Hagaberg. 

En nationaldagstårta skulle smaka gott!
Sommartårta

Sommartårta

En udda säsong

Vi befinner oss mitt i en mycket udda säsong. Vi bedriver aktivt frostskydd samtidigt som det plockas tusentals askar med jordgubbar. Inatt förlorade vi sannolikt 2 hektar Sonata till frosten trots bevakning :-/ Vi lever på hoppet och allt som eventuellt blir på det fältet räknas nu som bonus.

Två kalla nätter följs av en tredje. Alla fält utom det vi plockar imorgon har nu fiberduk på sig. Blir det frost så får sprinklerbevattningen sättas igång. Vi kan inte dra 10 m breda och 100 m långa dukar över plantor fulla med bär. Vi tänkte inte sälja jordgubbssylt på rot ;-)

Frusen blomma

Frusen blomma

 

Långhelg!

Vi utökar öppettiderna så sakteliga, den sommarjobbande skolungdomen har för tillfället ledigt från skolan pga långhelg. Men i övrigt så går de i skolan ca 2 veckor till. Därför är det lite oregelbundna öppettider än så länge.

Här finns vi i egen regi:
– Ica Tranås
– Tranås torg (torgdagar)
– Ica Boxholm
– Ica Aneby
– Ica Eksjö
– Eksjö torg (stängt helgdagar och söndagar)
– Ica Nässjö

De tider då vi inte själva har öppet så finns bären att köpa inne i butikerna.

Dessa butiker säljer våra bär:
– Ica Gripenberg
– Preem Tranås
– Ica Tranås
– Hemköp Tranås
– Ica Boxholm
– Hemköp Mjölby
– Ica Mjölby
– Handlarn Örserum
– Krysset Lanthandel Ölmstad
– Ica Aneby
– Ica Eksjö
– Ica Nässjö
– Ica Bankeryd
– Statoil Kortebovägen Jönköping

Grännadelikatesser säljer våra bär på Huskvarna torg på tisdagar, Tranås torg på fredagar och Västra torget i Jönköping på lördagar

Boxholmspremiär

Idag öppnar vi upp egen försäljning utanför Ica i Boxholm.

Bären har sedan ett tag funnits att köpa inne på Ica. Det kommer de att göra både före och efter våra egna öppettider.

Obergagubbar

Obergagubbar

Eksjö!

Idag öppnade vi så smått upp försäljningsståndet på Ica i Eksjö och så gjorde vi torgpremiär i Eksjö!

Energikicken i Tranås

Ikväll kommer vi deltaga med 5 lag i Energikicken i Tranås 

Lite personalvård efter en tuff vår,  vi kommer gå/springa/lunka 5 km genom Tranås och sen så har vi picnic tillsammans. Solen kom fram!