Kontakta oss

Translate

Det blommar sedan en tid

13 april såg vi de första blommorna, en dryg vecka senare var det betydligt vitare ute i fält. Sen kom kylan och det tog nästan tvärstopp. Det fortsätter blomma, men det går långsamt långsamt framåt.

Ett internt mål vi brukar ha är jordgubbstårta med egna färska bär på Pontus födelsedag den 10 maj. Det lyckades vi med på hans 40-års dag för 2 år sen, ifjol missade vi med mycket. Det ser tufft ut även för årets tårta…

Vi räknar med att börja sälja i liten skala till mors dag.

Oberga i Boxholm

Ytterligare en Obergaförändring i sommar, denna gång gäller det Boxholm. Utanför Ica i Boxholm kommer våra bär inte längre säljas av oss själva utan av butiken.

Icahandlare Kalle har skaffat en glass och cafévagn att ha utanför butiken i sommar. Vi har fört diskussioner om hur vi skall kunna samarbeta för att få bästa flöde till både glass, café och bär samt hur vi skall lösa detta så att alla blir nöjda och glada. Lösningen vi gemensamt kommit fram till är att Icahandlaren tar hand om även bärförsäljningen, men att det fortsatt är våra Obergabär som säljs.

För de som sökt våra utannonserade tjänster har det inneburit att Kalle bett oss om att få de kvalificerade ansökningarna vi fått in. Vi har därför skickat ut frågor till berörda personer om vi får skicka över ansökan till honom. Vi använder oss av samma kollektivavtal så där är det ingen ändring, varken för er kunder eller de anställda. Men anställningen kommer vara hos Ica, inte Oberga. Även om man kommer sälja Obergagubbar :-)

Malwina

Malwina

Tack och hej Jönköping

Tyvärr så kommer vi inte ha någon egen försäljning i Jönköping säsongen som kommer. Vi kan helt enkelt inte som odlare av våra egna lokala produkter gå med i de priskrig som råder mellan försäljarna på orten. Att sälja under produktionskostnad är som ni säkert förstår en dålig affärsidé. Utöver det så tillkommer kraftigt ökade arbetsgivaravgifter för vår sommarjobbande ungdom. Så vi ger helt enkelt upp Jönköping, vilket såklart är tråkigt för både oss, er kunder och alla de ungdomar som behöver arbetslivsförberedande erfarenhet.

Vi har kämpat hårt under flertalet år med att ta oss in i Jönköping och medvetet tagit de kostnader som nyetableringar medför. Men de senaste 2 åren har varit väldigt tuffa med ganska så kraftiga ekonomiska förluster. Men optimister som vi är så har vi tänkt att det ger sig säkert, nästa år blir det bättre. Någon gång bör det vända. Men tyvärr så gick det åt motsatt håll och fler och fler försäljare har dykt upp med billiga bär söderifrån.

Droppen var när nu lönekostnaderna dessutom skjuter i höjden pga regeringens beslut med höjda arbetsgivaravgifter för våra fantastiska ungdomar. Ungdomar som många gånger har sitt första jobb hos oss och tjänar sina första egna pengar och lär sig att ”vara vuxen” och allt vad det innebär. Det känns riktigt riktigt tråkigt att inte kunna ge dessa 15 Jönköpingsungdomar jobb i år igen.

P.S.
Detta rör enbart Jönköping, där man tyvärr inte verkar vara så intresserade av lokala bär utan går på pris i första hand. Övriga orter kommer våra bär att finnas kvar på.

Gällande arbetsgivaravgifter så höjs de från 15,49% till 31,42% för ungdomar under 26 år vilket medför en fördyring av vår lönesumma med ca 350 000 kr under en säsong enbart i arbetsgivaravgifter.

Länge sedan sist

Hej på er! Här har det varit lite tyst på sistone, det beror enbart på att hemsidan/bloggen är det som tar mest av vår tid att uppdatera. Tid som det varit knappt om på sistone. Ni hittar oss enklast på Instagram under obergabarodling eller på Facebook under Oberga Bärodling. Där gör vi snabba uppdateringar ute ifrån odlingen.

Vi har under de senaste 2 månaderna varit upptagna med att anställa personal, teckna avtal och kontrakt med butiker, vi har byggt mera tunnlar över markodlingen och vi har byggt nya tunnlar och system för bordsodling. Tunnelprojekten har varit tuffa här i steniga Småland. Men nu är vi snart i mål, lite småsaker kvar att fixa till.

Eftersom vi är trångbodda och behöver mer mark att odla på (som inte finns) för att fixa växtföljden så behöver odlingen intensifieras. Odling i substrat i bordssystem och kruka är en lösning vi valt att testa i mindre skala under 2016. Ergonomi är en annan viktig faktor.

Tack för era ansökningar!

Nu är ansökningstiden för bärförsäljare, bärleverantör och gårdshjälp passerad. Vi tackar för alla fina ansökningar vi fått in!

Vi har nu ca 800 ansökningar att gå genom, svar ges under april månad.

Ansökan

Kung Bore är lynnig

Ja vad kan man säga, det är bara att rätta sig efter vädret. Inget mer att göra än att gå ut och skaka av snön från tunnlarna. De klarar snö men inte hur tungt som helst. Och mer snö är att vänta…

Årets första fältvandring

Idag var vi ute i det härliga solskenet och tog en promenad upp till vårt bortersta fält där vi just blivit klara med att klä på tunnlarna sin täckning. Nu hoppas vi vårsolen skall göra sitt på snön, särskilt inne i tunnlarna. Mer snö är att vänta enl SMHI:s prognoser som tyvärr stämt bra på sistone.

 

Här är vi!

Familjen Netler

Familjen Netler

Vem är vi egentligen? Oberga Bärodling är ett mindre familjeföretag som består av Pontus & Pernilla och våra jordgubbar Rasmus 6 år och Robin 4,5 år.

Vi gör vår 8:e säsong på Oberga gård som vi arrenderar del av, vi lever på bärodlandet sedan 3 år tillbaks. Enligt barnen kör pappa traktor och mamma jobbar, dvs hon sköter plockningen och traktor kör man enbart för nöjes skull… 😀

Vi är lediga om vintern och åker då gärna skidor både utför och på längden samt så gillar vi att resa och äta oss runt i världen.

Ofta får vi frågan ”äter ni fortfarande jordgubbar”. Svaret? Varje dag. Året runt. Färska bär under vår egen säsong, och via hemmagjord sylt, saft och kräm resten av året. Och det är lika gott varje gång!

Vi vill trycka på att vi är er lokala odlare och att våra bär kommer direkt från vår odling belägen vid sluttningarna mot Gripenberg mellan Tranås och Gränna i Småland. Bären är lokalproducerade av oss på Oberga Bärodling för konsumenter i närområdet. Vi sköter alla steg själva, från planta till kund. Vår affärsidé är att odla, leverera och sälja lokalproducerade bär av hög kvalitet i närområdet från nationaldagen till kräftpremiären.

Vi är certifierade enligt IP SIGILL:s regelverk för alla våra bär och får därmed märka våra produkter med Svenskt Sigill. Detta odlingssätt innebär bla att vi utifrån givna regler skonar miljön, säkrar kvaliteten och säkerheten på våra produkter samt är måna om arbetsmiljön på gården.

Våra jordgubbar och hallon är råvaran till tre lokala glassproducenters jordgubbs och hallonglass. RyssbyglassGrenna Glass och Mormor Magdas Därproducerade Glass. Otroligt roligt tycker vi!

Under 2016 kommer vi tillverka halloncider, jordgubbscider och svart vinbärsnektar via Brunneby Musteri.

Bärförsäljare

Som bärförsäljare hos oss jobbar man självständigt med ansvar för försäljning och kassa. I ansvaret för kassa ingår registrering av artiklar, betalning med såväl kort som kontanter och att ta ut kassarapporter. Med ständig kundkontakt är man företagets ansikte utåt och får självständigt hantera eventuella klagomål och andra problem. Utöver det direkta försäljningsarbetet så ingår uppgifter såsom kvalitetskontroll och inrapportering av aktuellt lagersaldo.

Personlig lämplighet, trevlig och glad samt vänligt kundbemötande är egenskaper vi söker hos våra försäljare. Internutbildning sker bredvid van försäljare. Tekniskt intresse är en fördel då tidsrapportering sker digitalt samt så hanterar man kassaterminal och kortläsare på sina arbetspass.

Det är ett flexibelt arbete med mycket eget ansvar. Då det är levande gröda vi arbetar med så styr den arbetet.

Arbetsplatsen är utanför Icabutiker där vi hyr försäljningsplats samt kylplats och på torg. Tillgång till toalett finns.

Arbetet som bärförsäljare riktar sig till sommarledig gymnasie och högskoleungdom. Arbetet är en deltids timanställning där man som längst arbetar 4,5 hrs/pass om man är under 18 år, 5 hrs/pass om man är över det. Försäljningsperioden brukar starta i början av juni och avslutas i augusti. Leverans och försäljning kan även ske innan och efter det, from andra halvan av maj och in i september. Ange gärna i din ansökan om du kan arbeta utöver huvudperioden. 

Vi har kollektivavtal avseende detaljhandel med Handelsanställdas förbund. Lönen är reglerad genom detta avtal och går i en trappstege utifrån ålder.

För att arbeta hos oss skall du som lägst fylla 16 år under det året du söker jobb för eftersom de arbetsuppgifter jobbet som bärförsäljare innebär kräver det. Det kvittar tyvärr hur bra du är, vi får inte anställa någon född efter 2000.

Skicka in en ansökan enligt mallen nedan till den mail som matchar den ort du söker till

jobb.aneby@oberga.se
jobb.boxholm@oberga.se
jobb.eksjo@oberga.se
jobb.mjolby@oberga.se
jobb.tranas@oberga.se
jobb.nassjo@oberga.se

Information vi efterfrågar:

Vad heter du?
När är du född? Fullständigt personnummer (10 siffror).
Var bor du?
Kontaktinformation: hemadress, hemtelefon, mobiltelefon och epost
Under vilken eller vilka perioder kan du jobba/inte jobba? (När slutar du skolan? Har du några resor inplanerade? När börjar skolan igen?)
Referenser

Samt så vill vi gärna att du skriver lite om dig själv, vad du gör om dagarna och vad som förgyller din fritid.
Bifoga gärna ett foto på dig så att vi får ett ansikte på namnet.

Vi tar enbart emot ansökan via epost. Ansökningar som ligger utanför det som är angivet ovan har vi ingen möjlighet att besvara då de har en tendens att ta över våra mailboxar. Vi riktar in oss på de som sökt och håller sig inom kravspecifikationen.

Sista ansökningsdag 2016-03-30. 
För orter där vi inte har försäljning så kan vi tipsa om våra länkar till kollegor ute i högerkanten.

Gårdshjälp

Vi söker dig som är morgonpigg och som vill arbeta ute i fält på plockstationen under bärplockningen, med start i slutet av maj/början av juni och fram till mitten av augusti (ev något längre). Allt beroende på när bären är mogna och säsongen tar slut.  

Arbetsuppgifterna är bla att väga in de plockade bären, kvalitetsgranska bären, skanna av plockarnas kort samt att vara ute på fältet och göra stickprovskontroller under plockningen.

God fysik och tekniskt intresse är en fördel samt så skall du kunna prata engelska. Kan du köra traktor så är det positivt.

Arbetet riktar sig till sommarledig gymnasie och högskoleungdom. Arbetstiden varierar något över säsongen, men man startar kl.04-05 under högsäsong och brukar oftast hålla på till ca kl.10-12.

Skicka in en ansökan till jobb.plock@oberga.se enligt mallen nedan

Information vi efterfrågar:

Vad heter du?
När är du född? Fullständigt personnummer (10 siffror).
Var bor du?
Kontaktinformation: hemadress, hemtelefon, mobiltelefon och epost
Under vilken eller vilka perioder kan du jobba/inte jobba? (Har du några resor inplanerade? När börjar skolan igen?)
Ev referenser

Samt så vill vi gärna att du skriver lite om dig själv, vad du gör om dagarna och vad som förgyller din fritid.

För att arbeta hos oss skall du som lägst fylla 16 år under det året du söker jobb för eftersom de arbetsuppgifter jobbet som gårdshjälp innebär kräver det.
Det kvittar tyvärr hur bra du är, vi får inte anställa någon född efter 2000.

Vi tar enbart emot ansökan via epost. Ansökningar som ligger utanför det som är angivet ovan har vi ingen möjlighet att besvara då de har en tendens att ta över våra mailboxar. Vi riktar in oss på de som sökt och håller sig inom kravspecifikationen.

Sista ansökningsdag 2016-03-30
Lön enl. kollektivavtal.

Chaufför/bärleverantör

Som chaufför hos oss så kör man dagligen ut bär till butiker och till våra försäljningsställen i butiksentréer och på torg. Man arbetar som företagets kontakt med försäljningspersonalen i de egna försäljningsstånden. Man monterar upp och tar ned torgstånd på de orter där vi står på torget (Tranås och Eksjö). Man är ansvarig för kvalitetskontroll av varorna man levererar. Det förekommer även visst försäljningsarbete. 

Arbetet utgår från Oberga Gård, som ligger mellan Tranås och Gränna. Du bör alltså vara bosatt i närheten. Du måste ha fyllt 18 år och ha minst B-körkort. Vi har även tung lastbil där c-kort krävs. God fysik är ett krav då det förekommer en del kroppstungt arbete.  

Det är ett flexibelt arbete med mycket eget ansvar. Då det är levande gröda vi arbetar med så styr den arbetet. Vi kör dagliga rundor till Tranås, Eksjö, Nässjö, Aneby, Jönköping, Mjölby och Boxholm. Samt så är det stopp på andra orter på vägen. Arbetstiderna varierar utefter säsong och tillgång.

Personlig lämplighet, trevlig och glad samt vänligt kundbemötande är egenskaper vi söker hos vår personal i försäljningsorganisationen. Internutbildning sker bredvid van försäljare/chaufför. Tekniskt intresse är en fördel då tidsrapportering och leveranser sker digitalt samt så hanterar man kassaterminal och kortläsare på sina arbetspass.

Arbetet som chaufför riktar sig till sommarledig gymnasie och högskoleungdom. Försäljningsperioden i egen regi brukar starta i början av juni och avslutas i augusti. Leveranser sker även innan och efter det, from andra halvan av maj och in i september.

Vi har kollektivavtal avseende detaljhandel med Handelsanställdas förbund. Lönen är reglerad genom detta avtal och går i en trappstege utifrån ålder.

Skicka in en ansökan till jobb.logistik@oberga.se enligt mallen nedan

Information vi efterfrågar:

Vad heter du?
När är du född? Fullständigt personnummer (10 siffror).
Var bor du?
Kontaktinformation: hemadress, hemtelefon, mobiltelefon och epost
Under vilken eller vilka perioder kan du jobba/inte jobba? (När slutar du skolan? Har du några resor inplanerade? När börjar skolan igen?)
Ev referenser

Samt så vill vi gärna att du skriver lite om dig själv, vad du gör om dagarna och vad som förgyller din fritid.

Vi tar enbart emot ansökan via epost. Ansökningar som ligger utanför det som är angivet ovan har vi ingen möjlighet att besvara då de har en tendens att ta över våra mailboxar. Vi riktar in oss på de som sökt och håller sig inom kravspecifikationen.

Sista ansökningsdag 2016-03-30

Bärplockare

Vi söker dig som är morgonpigg och som vill arbeta ute i fält med bärplockning, med start i början/mitten av juni och fram till ungefär mitten av augusti. Allt beroende på när bären är mogna. 

Arbetsuppgifterna är bla att plocka bären, kvalitetsgranska bären och ta dem till plockstationen.

God fysik är en fördel. Kan du köra traktor så är det positivt.
Arbetstiden varierar något över säsongen, man startar kl.04 och brukar oftast hålla på till ca kl.10-12.

Skicka in en ansökan till jobb.plock@oberga.se enligt mallen nedan

Information vi efterfrågar:

Vad heter du?
När är du född? Fullständigt personnummer (10 siffror).
Kontaktinformation: hemadress, hemtelefon, mobiltelefon och epost
Under vilken eller vilka perioder kan du jobba/inte jobba?

För att arbeta hos oss skall du som lägst fylla 18 år under det året du söker jobb för.
Ackordslön. 

Vi tar enbart emot ansökan via epost. Ansökningar som är ofullständiga eller ligger utanför det som är angivet ovan har vi ingen möjlighet att besvara då de har en tendens att ta över våra mailboxar. Vi riktar in oss på de som sökt och håller sig inom kravspecifikationen.

Working at Oberga berry farm

We accept foreign workers at our berry farm for the summer of 2016. You must come from inside the EU or have a swedish work permit.

At the farm we have ca 10 hectars of strawberries and raspberries.
The peak picking season of strawberries starts in the beginning of june and ends in the middle of august.

It is a part time job, we dont guarantee full time working. The strawberries is in charge and descides when we work.

Minimum age is 18 years old.

We also accept some workers outside picking season, from april to september for planting, frost protection and other works before and after picking season.

Please send us an application by email to work@oberga.se

We wanna know:
– Your full name?
– How old are you?
– Where are you from? (Town and country).
– What do you study/work with in your home country?
– What languages do you speak?
– Do you have some special skills? (Carpenter, painting, mechanic, truck driver and so on).
– During what period can you work here?
– Contact information; address, cellphone, email

If we hire you and you´re not from our region, we offer you to live at the farm during your working period. It´s included in the salary.
Accommodation is all in normal standars houses, primarely in shared rooms with 2-4 beds, and 2-4 rooms share kitchen and bathrooms.

If you have any questions, please contact us at work@oberga.se

Säljtävlingen är avgjord

I år har vi haft en tävling bland de anställda för att höja korthandeln i våra egna försäljningsstånd. Vi insåg att vi alla gemensamt måste jobba för att ändra ett köpbeteende då kontanter innebär en risk för ungdomarna som arbetar åt oss. Där är försäljarna själva ett viktigt medel för att nå er kunder och få er att tänka annorlunda. Vårt budskap har varit: Vi tar inte bara gärna kort, vi tar helst kort!

Det har varit en tvåstegstävling, dels har våra 7 orter (Mjölby, Boxholm, Tranås, Aneby, Eksjö, Nässjö och Jönköping) tävlat mot varandra om att få högst andel kortköp på orten. Sen så har det även varit en individuell del där bästa enskilda försäljaren med högst andel kortköp vinner.

Priser i tävlingen: 500 kr/person i vinnande lag och 1000 kr för bästa enskilda försäljare.

Kortandelen har i år varit hela 55%! 2014 låg vi på 40%, så det är ett rejält skutt uppåt som försäljarna jobbat fram. Bra jobbat allihopa!

Priset till bästa enskilda försäljare går till… SARA i Aneby!
Grattis, du har jobbat hårt och fått hela 81,3% av din försäljning betald med kort utanför Ica Supermarket i Aneby!

Sara

Sara

Topp 3 enskilt:
1. Sara Aneby 81,3%
2. Ingrid Boxholm 73,4%
3. Rosita Boxholm 72,6%

Bästa ort är… BOXHOLM! 65% kortandel, bra jobbat av hela gänget!

Boxholm 2015

Boxholm 2015

Vinnarteamet som sålt Obergagubbar utanför Ica Nära i Boxholm i år består av Rebecca, Wilma, Rosita, William, Madelene och Ingrid

Topp 3 ort:
1. Ica Nära Boxholm
2. Ica Supermarket Eksjö
3. Netto Jönköping Vätterslund

Stort tack till alla kunder som hjälpt oss alla på Oberga att höja säkerheten! Nästa år siktar vi högre, tillsammans fixar vi det!

Alla försäljare som varit anställda över 2 veckor har deltagit i tävlingen. Vinnarna kontaktas även via mail. Av säkerhetsskäl presenteras ingen fullständig resultatlista här. 

Slut för i år!

Slut för i år

Slut för i år

Nu är samtliga egna försäljningsstånd stängda och vi håller även på att avsluta bärleveranserna till bygdens butiker.
Efterfrågan på sommarbär sjunker snabbt när hösten smyger sig på.

Nu har vi bara knappa 2 hektar bär av sorten Malwina som vi plockar på 3 gånger i veckan, dessa bär går i parti norrut.

Nu väntar 2 månader med höstarbete och förberedelser inför kommande år för oss. Sen tar vi ledigt fram till februari då säsongen startar igen för oss.

Tack för i år säger vi till alla våra anställda, kunder och följare! Utan er är vi ingenting.
På återseende i maj 2016 :-)

90 dagar!

I 90 dagar har vi haft öppet i egen regi i år. Men nu är det över.

Idag är sista dagen att handla Obergagubbar i våra egna försäljningsstånd.
Framöver så går det vi plockar i partiförsäljning.

Hjälpreda

Hjälpreda

Sista veckan i egen regi

Sista bärveckan hos oss på Oberga är kommen, på lördag bommar vi igen de 2 sista egna försäljningsställena och kommer enbart leverera i parti till grossist framöver tills bären är helt slut.

Öppettider i veckan:
– Tranås Ica (vardagar kl.10-18, lördag kl.10-14)
– Nässjö Ica (vardagar kl.10-19, lördag kl.10-14)

samt:
– Tranås torg fredag kl.08-17:30

Sommarkärlek

Sommarkärlek

Hur lång är säsongen i år?

Hur länge kommer vi ha bär? Det är en fråga vi själva har svårt att svara på, det är ett nyckfullt bärår. Eftersom sommaren verkar fortsätta så mognar de gröna karten fortsatt fram till bär. Vi fortsätter så länge tillgång och efterfrågan finns.

Kommande vecka har vi enbart öppet i egen regi på:
– Tranås Ica (kl.10-18)
– Nässjö Ica (kl.10-19)

samt:
– Tranås torg fredag

Flytt i Eksjö

Nästa veckoslut är det Eksjö stadsfest och vi får inte vara på vår ordinarie plats på Eksjö torg på hela veckan. Vi är istället hänvisade till odefinierad plats på Södra Storgatan, och eftersom de flesta av oss går på gamla vanor så brukar väldigt få hitta oss när vi flyttas dit.

Sista dag i Eksjö blir på lördag 22 aug.

3 månader!

I 3 månader har vi nu plockat jordgubbar, helt otroligt!

Mitten av maj

Mitten av maj

Bilden är från mitten av maj. Första röda gubben är skådad. Och vi fortsätter, vi har till och med fått anställa 5 nya försäljare för att kunna hålla öppet egen försäljning nu efter att skolorna börjat.

Vi finns på:
-Tranås Ica
-Tranås torg
-Boxholm Ica
-Eksjö torg
-Nässjö Ica

Tyvärr räcker försäljnings och logistikpersonalen inte till att bemanna Aneby Ica och Eksjö Ica, där finns våra bär i butikens fruktavdelning. Samt så levererar vi till ett flertal butiker i närområdet så länge det finns efterfrågan på våra lokala bär.

Sommaren fortsätter!

Än är inte sommarn över, vi har fortsatt öppet i egen regi på:
– Tranås torg
– Tranås Ica
– Boxholm Ica
– Aneby Ica
– Eksjö torg
– Nässjö Ica

Öppettider finns här

Malwina

Malwina

Utöver detta så levererar vi till flertalet Icabutiker: Gripenberg, Eksjö, Ödeshög, Huskvarna, Mjölby, Berga Linköping, Johannelund Linköping och Vikingstad.

Vi levererar även till: Preem Tranås, Hemköp Tranås, Hugos Livs Örserum, Grenna glass Gränna, Krysset lanthandel Ölmstad, Bleckenstads gårdsbutik och Hemköp Mjölby.

 

Sommarkärlek

Sommarkärlek

Bärförsäljare sökes i Tranås och Eksjö

Vi ser ännu inte slutet på säsongen, vi har bara precis börjat plocka på de sena fälten. Vi skulle därför behöva förstärka försäljarorganisationen i Tranås och Eksjö from måndag 10 aug. Varaktighet ca 2 veckor.

Mer om arbetet hittar du här

Arbetsvilliga ungdomar

Idag var det extra kul att öppna tidningen. Framsidan av Tranås Tidning pryds av våran anställde Hugo. En driven ung man, det visste vi ju redan. Igår prisades hans företagsidé när entreprenörsskolan UngDrive hade avslutning i stadshuset.

Hugo arbetar varje morgon från kl.05 på plocket som kvalitetskontrollant på tjänsten gårdshjälp. På bilden inne i tidningen ser vi även en av våra chaufförer Zaki, som utöver sitt logistikjobb hos oss också gått entreprenörsskolan i sommar.

Kom inte och säg att ”ungdomar” är lata, dessa killar har kört med dubbla jobb större delen av sommaren. Imponerande! Det bådar gott för framtiden att ha så engagerade ungdomar i samhället.

Vi vill även passa på att ge alla våra ungdomar inom plock/försäljning/logistik en stor eloge för er arbetsvilja och arbetsmoral. 65 stycken är ni i år som sommarjobbar hos oss. Ni har självmant sökt jobb hos oss, ni har sedan med bravur utfört arbetet som är mer än att bara väga in backar, köra lastbil eller ta betalt för bär. Det är ganska så komplexa tjänster vi har eftersom verksamheten består av levande gröda och direktkontakt med plockare och kunder. Det är många gånger snabba ryck och sällan likadant från en dag till annan. Hurra för er! Utan era insatser vore vi inget.

Oväntat bra

Idag gav jordgubbsplocket mycket för att vara på denna del av säsongen, så vi tar fram våra rabatter igen lagom till det härliga och soliga jordgubbsätarvädret träffar oss.

Gällande priser är:
1 ask – 35 kr
2 askar – 60 kr (dvs fler än 2 askar: 30 kr/ask)
Helback (15 askar) – 400 kr plus pant på 20 kr för backen

Hallon har vi just nu god tillgång på.
Gällande priser är:
1 ask – 25 kr
3 askar – 60 kr (dvs fler än 3 askar: 20 kr/ask)
Helback (14 askar) – 250 kr plus pant på 20 kr för backen

(Priserna är ändrade och ovanstående är inaktuell information)

Plockning pågår

Plockning pågår

Malwina

Nu börjar vi plocka på söta fröken Malwina, de på bilden som plockades idag är planterade i maj i år.

Malwina

Malwina