Följ oss

Kontakta oss

Translate

BulgarianEnglishLithuanianPolishSwedish

Plöjning

Idag kopplades plogen bak på stora traktorn. Årets nyplantering förbereds. Det blir ca 1 hektar Honeoye i tunnel, 0,5 hektar Honeoye på friland och 0,5 hektar Salsa på friland.

I år planterar vi alltså bara knappa 2 hektar mot normala 3-4 hektar. Mer mark har vi inte att tillgå tyvärr.

Vi är trångbodda och letar konstant efter nya markbitar. Men tillgången tryter och konkurrensen om marken är stor. Det blir färre jordgubbar i år helt enkelt.

Blommor både här och där!

Värme gör underverk. Idag öppnade vi samtliga fält för kontroll och hittade då de första blommorna utanför tunnlarna!

Glad Påsk

Vi och våra anställda önskar en helt underbar påsk.

Humlor

Idag har vi byggt nya hem för våra humlor. Grävlingen älskar humlor, han brukar vilja komma åt den söta sockerblandningen som finns inne i boet. Ifjol lyckades han riva, rasera och söndra. Det skall han inte få lyckas med i år!

Humlor är väldigt känsliga för förändringar. Boet får inte flyttas och det får inte sitta för högt. Det skall stå plant och det skall stå i öst-västlig riktning, för så flyger humlorna när de skall ut och hem.

 

Första blommorna!

image

Idag hittade vi de första utslagna blommorna i tunnlarna. Nu är det skarpt läge vad gäller frost…

Sommarjobb

Vi måste bara få berömma alla de ungdomar som ansökt till oss i sommar. Vilka härliga ansökningar ni skriver, så positiva och engagerade. En fröjd att läsa!

Tyvärr så har vi inte jobb åt er alla. Ett fyrtiotal tjänster är tillsatta av återvändare, det återstår nu ca femtio tjänster att bemanna på våra 7 orter. Till dessa har vi över 200 ansökningar.

Alla ansökningar är nu lästa och vi hör av oss inom kort. Alla får svar, oavsett om det är positivt eller negativt svar.

Ica i Nässjö 2013

Ica i Nässjö 2013

Trevlig helg!

Fredagens arbetande börjar lida mot sitt slut. Helgen är i antågande. Småkillarna har önskat fredagsmyyys med glass. Vilken tur att den bästa glassen av dem alla redan finns i frysen! Glada gubbar från Mormor Magdas Därproducerade Glass , gjord på våra bär. Till de vuxna kan ett glas vitt med frysta bär smaka gott. Mums!

Trevlig helg!

När kommer första röda gubben?

Ifjol åt vi första röda gubben den 25 maj. Ett normalår i våra mått mätt. 2012 så åt vi den första redan den 11 maj. Ett tidigt år i allas ögon mätt.

I år vet vi inte var vi landar, men gissningarna utifrån de tendenser vi ser i fält är till och med tidigare än 2012! En gynnsam vinter utan någon direkt tjäle kickstartade igång växtligheten på Oberga tidigt i år. Vädret har varit gynnsamt under vårarbetet och allt har flutit på riktigt bra. Duktiga anställda är en viktig nyckel i det hela.

Vi har 40-års gille här hemma den 10 maj, just nu pågår intern vadslagning om hur många röda färska jordgubbar från egen odling  som den kommer prydas med. Målet är en mittprydnad, allt annat är bonus för födelsedagsgrisen.

Årets försäljningsställen

Idag blev äntligen de sista detaljerna klara vad gäller årets försäljningsställen.

Nytt för i år är att våra bär kommer att säljas av ICA Supermarket i Bankeryd.

Under slutet av förra säsongen fanns våra bär hos ICA Supermarket i Mjölby. Denna säsong skall vi leverera från start. Bären kommer finnas inne i butiken.

Tycker du att våra bär borde finnas även i din butik eller på din ort? Tipsa gärna.

Inneväder

Barnkallingar

Barnkallingar

Idag är det ruggigt väder på Oberga, då rastas symaskinerna och barnen får nya kalsonger i favorittyget :-)